Buna ziua,in cursul anului 2012 am dat in judecata statul prin a.f.p pentru recuperarea taxei de poluare,iar prima faza ,in fond, am castigat ,iar in luna decembrie 2012 A.F.P-ul a facut recurs .Intrebarea este :sunt sau nu obligat sa depun intampinare ?
Cei de la stat sunt obligati sa promoveze toate caile legale de atac. Puteti sa nu faceti intaminare. Pana si ei stiu ca vor pierde, dar nu au incotro, daca nu fac recurs, sunt penalizati.
Dupa vechiul cod de procedura civila intampinarea este obligatorie, cu exceptia cazurilor prevazute de lege in mod expres.
Depunerea intampinarii este obligatorie nu numai la judecata de fond ci si in apel ( art. 289 alin.5) C.PC, in recurs ( art. 308 alin.5 CPC, in contestatia in anulare ( art.320 alin. 2 CPC), si la revizuire (art.326 alin.2 CP.
Explicati rogu-va ce inseamna decadere. Inseamna ca nu mai ai voie sa faci aparari ce nu pot fi facute decat pe calea intampinarii , adica sa invoci anumite exceptii . Poate nu sunteti familiarizati cu litigiile privind restituirea taxelor de poluare si apararile facute de colegii de la finante. Domnul vrea sa stie daca risca ceva, intr-o astfel de speta. Atat si nimic mai mult.:bow: