buna ziua.sunt angajata din 01.09.2012.in 22.oct.2012am avut concediu medical pana in 22.noi.2012.as dori sa raman insarcinata insa,stiu ca trebuie sa am 12 luni stagiu de cotizare anterior datei nasterii copilului.daca am avut cm suspendat trebuie sa imi planific sarcina in functie de el,eu cred ca la sfarsitul lui martie ar fi perioada care mi-ar asigura obtinerea indemnizatiei.am calculat corect?multumesc
Legea 166/2012 indemnizatie crestere copil 2013
Legea 166/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială (indemnizatie crestere copil) publicata in Monitorul Oficial 699 din 2012.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
....................................
7. La articolul III punctul 1, alineatul (1) al articolului 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Pentru copiii nascuti, adoptati, incredintati in vederea adoptiei, luati in plasament, in plasament in regim de urgenta sau tutela pana la data de 31 decembrie 2010, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului ori producerii evenimentelor mentionate, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara reprezentand 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Incepand cu luna ianuarie 2012, cuantumul minim, precum si cuantumul maxim ale indemnizatiei lunare se raporteaza la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, si nu poate fi mai mic de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR."10. La articolul IV punctul 3, alineatele (2) si (3) ale articolului 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR."
10. La articolul IV punctul 3, alineatele (2) si (3) ale articolului 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR."
................
Daca o sa cautati pe GOOGLE.Ro legea respectiva din care v-am atasat aceste randuri sper sa puteti sa va elucidati problema dumneavoastra sau daca nu mergeti la organele competente care se ocupa de dosare de indemnizatie ptr copii.
o zi buna!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC nu conteaza stagiul de cotizare ci numai obtinerea de venituri profesionale sau perioade asimilate acestora.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, CCC, concedii medicale, conecdiu de maternitate etc.).
3. - Asadar concediile medicale si concediul pentru crestere copil sunt asimilate perioadelor de obtinere de venituri din salarii.
- Daca inainte de 01.09.2012 ati fost in CCC aceasta perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.