avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... INFORMATII- librete CEC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

INFORMATII- librete CEC

Buna seara.As dori daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu un subiect.Mama mea are doua carnete CEC ,unul din anul 1973,in valoare de 4765 lei,pe care s-a umblat ultima oara in anul 1992,iar altul in valoare de13.800 lei emis in anul 1993 si pe care nu s-a umblat niciodata pana acum,nici pentru dobanda,nici pentru altceva.Din cele spuse de mama mea,valoarea lor atunci,era destul de mare,aproximativ cateva mii de lei din perioada aceasta.Am trimis aseara un mail catre CEC,pentru a-mi spune cam ce valoare ar avea acum aceste librete de economii si am primit urmatorul raspuns:,,Faptul ca la data prezentei,sumele depuse pe libretele de economii nu mai reflecta valoarea lor initiala,nu poate fi imputat CEC Bank,intrucat CEC Bank,ca de altfel oricare banca,nu despagubeste,nu compenseaza,si nu indexeaza sumele depuse de clienti pentru a le pastra puterea de cumparare din momentul depunerii si pana la restituire.,,Imi sunt expuse cateva legi si mi se spune ca incepand cu 1 iulie 2005 sumele depuse in conturi au fost convertite in moneda noua asa ca 10000 ron au devenit un leu.deci valoarea avuta acum pe carnetele cec,ar fi pe unul 1,38ron,iar pe celalalt 0,47 ron.Mi se mai spune ca sumele au fost intotdeauna la dispozitia noastra,si daca nu ne mai conveneau serviciile,trebuia sa ridicam banii.Si ca in ceea ce priveste modificarea dobanzilor,clientii au fost informati prin comunicate de presa si pri anunturi afisate in toate unitatile teritoriale.Precizez ca din 1992 nu a fost ridicata niciun fel de dobanda,nu a fost umblat la ele absolut deloc.As dori daca se poate sa imi raspundeti si sa imi spuneti chiar e posibil asa ceva?Acesta e adevarul?Cu banii cu care in 1992 ar fi construit jumatate de casa,in ziua de azi sa nu se poata cumpara nici macar o paine?!?Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
sukosdkaroly, utilizator

Alte discuții în legătură

Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)
Pot recupera intr-un fel sau altul niste bani depusi la vechiul cec? Carmen Holbanel Carmen Holbanel In vara anului 1990 am depus la CEC 45000 lei pe 9 carnete cu castiguri in autoturisme. La acea data suma reprezenta salariul meu pe 2 ani. Nu am incasat ... (vezi toată discuția)
Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)