avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

biserica

Se doreste de catre fetele bisericesti construirea unei biserici in vecinatatea mea, viitoarea constructie fiind la cativa metri de casa mea. Eu nu doresc acest lucru (galagie;clopote...).Am vreun temei legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:11, 15 Februarie 2009
Eventual, normele privind însorirea locuinţelor, dacă biserica va fi construită pe direcţia soarelui (sud-est, sud, sud-vest). Sau planul urbanistic general - zonal.
Aveti un temei legal concret in momentul cand biserica se va construi efectiv, isi va incepe "activitatea" si dvs constatati faptul ca in mod repetat sunteti jenat de "galagie/clopote" - veti face la sectia de politie o plangerea penala prealabila in care sa invocati tulburarea folosintei locuintei prevazuta de art 320 al CP
Daca inca este in constructie mai aveti niste sanse sa nu aveti mari probleme cu ei, chiar daca nu reusiti sa ii convingeti sa nu o mai construiasca, ii puteti notifica ( impreuna cu alti vecini eventual ) ca nu veti tolera in nici un fel zgomotul, sa ia foarte serios in vedere izolarea fonica a construtiei astfel incat sa nu depaseasca nivelul maxim admis pentru zonele de locuit, ii puteti intreba de autorizatia de mediu, in ce conditii au obtinut-o pentru ca in mod normal nu poate fi autorizata functionarea daca se depaseste acest nivel de zgomot maxim admis.
Cazuistica in acest sens nu stiu in ce masura exista in Romania, dar va pot spune ca in Italia o biserica a fost nevoita sa plateasca unei persoane fizice 59 000 de euro daune din cauza clopotelor zgomotoase, insa acestea au fost suportate 23 de ani de respectiva persoana- iar in America genul acesta de procese sunt dese si exista multe castiguri de cauza.
asurdescu, extindeţi incidenţa art.320 C.penal la fapte care nu au nicio legătură cu conţinutul amintitului articol. Mergînd pe această logică, închisorile ar trebui să fie pline de clopotari şi de şefii lor pe linie bisericească, de mecanici de locomotivă, de şoferii de la RATB şi de vatmanii care zdrăngăne tramvaiele pe şine.
(themis, constat ca scrieti mesaje putin mai lungi atunci cand simtiti nevoia de a contrazice pe cineva..fara indoiala userii acestui forum, sau mai exact cei care asteapta un raspuns de la dvs, trebuie sa isi scrie mesajele in asa fel incat sa va provoace la a-i contrazice daca vor raspunsuri mai detaliate, altfel o sa le raspundeti telegrafic ca in primul mesaj pe care il aveti la acest subiect)

Inchei marea paranteza-care nu ar exista daca ati avea macar dreptate- prin a va anunta ca IN PENAL MAI EXISTA SI PEDEPSELE CU AMENDA! printre aceste infractiuni se numara si cea de la art 320 (citez: "se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu AMENDA")
observati cum comentariul dvs este prin urmare TOTAL DEPLASAT, indicati-mi unde am scris eu ca va fi intemintat vreun "clopotar" pentru ca a tulburat linistea locatarilor -scopul vadit al plangerii prealabile fiind altul.
Jurisprudenta exista in cazuri similare, de exemplu vecini zgomotosi/petrecareti care in baza acestui articol au fost AMENDATI de catre instanta! NU trimisi la inchisoare.. este adevarat ca in Romania litera legii se aplica ocazional intocmai cum este ea, dar exista precedente in care acest articol a fost aplicat !(mi se pare firesc ca la noi in tara, din cauza pioseniei, putini s-au gandit ca o asemenea plangere se poate face si impotriva unei biserici -dupa cum v-am aratat in alte tari ale Europei si mai ales in America sunt nenumarate spete pe aceasta problema- insa daca treceti peste piosenie, situatia este foarte asemanatoare cu cea a vecinului zgomotos !)

Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
contsters87229171, utilizator
am avut si eu clienti aflati in aceasi situatie cu utilizatorul si nu au reusit in nici un fel impiedicarea construirii bisericii...

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii publice cepetrescu cepetrescu Buna ziua, Locuiesc intr-o localitate din Jud. Ilfov langa biserica satului. Obiceiul locului este ca atunci cand moare cineva trebuie sa se traga clopotul ... (vezi toată discuția)
Obligatii biserica Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Intrebarea mea poate smulge ceva zambete, dar pentru mine e o problema cat se poate de serioasa! Locuiesc in Bucuresti, sector 6, iar in ... (vezi toată discuția)
Sonorizare electronica asurzitoare din clopotnita iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune salut, cum ati procedat (legal) pentru a readuce la normal aceasta situatie iesita de sub control: sonorizare electronica asurzitoare din clopotnita ... (vezi toată discuția)