avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decizie privind anularea din oficiu a inregistrarii in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decizie privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA

Buna ziua!Avem o firma infiintata in mai 2012 ,nu am derulat operatiuni pe ea,astazi am primit o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva conform art.153 alin 9 lit.e din Codul Fiscal ,,intrucat in deconturile de TVA aferente perioadelor fiscale din semestru anterior,depuse la organul fiscal,nu au fost evidentiate operatiuni,realizate in cursul acestor perioade de raportare,,Ce putem face?Am dori sa facem o contestatie dar nu stiu ce motive legale am putea invoca.Multumesc
Legea 571/2003 - Cod fiscal
Art 153 (9.1) Inregistrarea in scopuri de TVA se face:
"d) la solicitarea persoanei impozabile, în situaţia prevăzută la alin. (9) lit. e), pe baza unei declaraţii pe propria răspundere din care să rezulte că va desfăşura activităţi economice cel mai târziu în cursul lunii următoare celei în care a solicitat înregistrarea în scopuri de TVA. Data înregistrării în scopuri de TVA a persoanei impozabile este data comunicării deciziei de înregistrare în scopuri de TVA. În situaţia în care persoana impozabilă nu depune o cerere de înregistrare în scopuri de TVA în maximum 180 de zile de la data anulării, organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reînregistrare în scopuri de TVA. În cazul persoanei impozabile care are sediul activităţii economice în afara României şi care trebuie sau optează, potrivit legii, să se înregistreze în scopuri de TVA în România, direct, printr-un reprezentant fiscal ori printr-un sediu fix, organele fiscale vor aproba eventuale cereri de reînregistrare în scopuri de TVA, chiar dacă acestea sunt depuse după 180 de zile de la data anulării înregistrării.

Persoanele impozabile aflate în situaţiile prevăzute de prezentul alineat nu pot aplica prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi prevăzut la art. 152 până la data înregistrării în scopuri de TVA, fiind obligate să aplice prevederile art. 11 alin. (1^1) şi (1^3).
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Multumesc din suflet pentru raspuns.Practic trebuie sa depunem o cerere pentru reinregistrare in scopuri de tva in maximum 180 zile de la emiterea deciziei. Noi am primit astazi decizia.Vrem sa o depunem cat mai curand,probabil maine,pentru ca ne incurca destul de rau,in perioada aceasta urmeaza sa operam pe firma niste sume destul de mari.In cat timp ne vor reinregistra?Mai precis daca exista un termen limita care ne obliga sa stam pe tusa,cum s-ar zice?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Cristianna, utilizator
"Data înregistrării în scopuri de TVA a persoanei impozabile este data comunicării deciziei de înregistrare în scopuri de TVA."

Cu cat depuneti solicitarea mai repede, cu atat se va face inregistrarea mai repede. Nu pot sa va spun exact cat va fi termenul, puteti intreba atunci cand depuneti solicitarea. Cred ca pana in 30 de zile, aceasta e doar o parere.


Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Este o cerere simpla prin care cer pur si simplu sa ma reinregistrez sau sunt necesare si anumite acte pe care sa le anexez?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Cristianna, utilizator
[ link extern ]
gasiti aici un material informativ foarte util emis de DGFP Brasov, privind reinregistrarea in scopuri de TVA


"Formular 099 Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit art.153 alin.(9^1) lit. b) – d) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (OPANAF 1436/2012) . Cererea se depune de către persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA în conformitate cu dispoziţiile art.153 alin.(9) lit.c) -e) şi care solicită înregistrarea în scopuri de TVA potrivit prevederilor art.153 alin.(91) lit.b)–d) din Codul fiscal. Se depune de către reprezentantul legal al persoanei impozabile pentru care se solicită înregistrarea în scopuri de TVA sau altă persoană împuternicită, potrivit legii, la registratura organului fiscal competent ori prin poştă cu confirmare de primire. Formularul se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute. Un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent."

Alte discuții în legătură

Anulare tva din oficiu Laura P. Laura P. Am primit decizie de anulare in scopuri de TVA, deoarece in deconturile de TVA pe semestrul I nu au fost efidentiate operatiuni. ANAF-ul ma va radia si din ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)