avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin protectie

In urma unui conflict in familie care a avut urmare internarea in spital si emiterea de certificat medico-legal, am depus la judecatorie cerere pentru emitere ordin de protectie cat si divortul. In urma judecarii cereriipentru emiterea ordinului de protectie se admite cererea dar, neasteptat solutia este urmatoarea: "Emite prezentul ordin de protecţie prin care stabileşte următoarele măsuri şi obligaţii: - dispune evacuarea temporară a pârâtului pe o perioadă de 7 zile de la data punerii în executare a prezentei dispoziţii, din locuinţa familiei ......., judeţul ........., indiferent dacă pârâtul este titularul dreptului de proprietate asupra imobilului; - obligă pe pârât să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de reclamantă,pe aceeaşi perioadă de 7 zile de la data punerii în executare; Se pune în vedere pârâtului că nerespectarea măsurilor şi obligaţiilor dispuse prin prezentul ordin constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti care se pedepseşte cu închisoarea de la o lună un an. Acordă onorariu în cuantum de 200 lei pentru avocat ..........., pentru asistenţa juridică din oficiu acordată pârâtului, sumă ce va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Prezentul ordin este executoriu, însă pentru măsura evacuării executarea se va face cu somaţie şi acordarea pârâtului a unui termen de o oră de la somaţie pentru părăsirea locuinţei. Prezentul ordin se comunică Postului de Poliţie .......... pentru punerea în executare. Cu drept de recurs în termen de 3 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi..............".
Aceasta solutie mi se pare foarte periculoasa acum pentru ca mai rau il va ambitiona avand in vedere faptul ca instanta efectiv nu ia facut nimic. De ce nu a primit ordinul de restrictie macar pana la pronuntarea divortului(prima infatisare fiind pe 20.02 avand in vedere ca in urma loviturilor aplicate am fost internata in spital cu fata tumefiata iar in urma acelorasi lovituri am ramas cu destule semne? Ce este de facut in aceste conditii avand in vedere ca am si un copil minor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
dgeorgescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:32, 10 Februarie 2013
Hotararea prin care se dispune ordinul de protectie este supusa numai recursului, in termen de 3 zile de la pronuntare daca s-a dat cu citarea partilor si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor

Recursul se judeca cu citarea partilor. Participarea procurorului este obligatorie.

Eu cred ca ar trebui sa atacati aceasta hotarare pt ca nu a rezolvat in niciun fel situatia. Solicitati ca acele masuri sa fie aplicate pt termenul maxim de 6 luni.
Si la aceasta cerere am fost citati amandoi si a fost de fata si procurorul care a spus ca admite cererea (pentru loviturile primite am facut plangere penala si exista un dosar penal). Ceea ce nu inteleg este ce solutie a fost asta si ce sa putut avea in vedere cand s-au luat in calcul aceste 7 zile?
Ce a avut in vedere ar fi trebuit sa reiasa din motivarea ordinului. In raport de aceasta motivare si de situatia de fapt ar trebui sa va motivati recursul.
Asta seara a aparut pe portal, nu am de unde sa stiu motivarea. Procesul a avut loc vineri 08.02.2013. Multumesc.
Veti primi acasa motivarea si aveti 3 zile sa motivati si sa depuneti recursul.

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.Bunicul a decedat in anul 1975 , au ramas sotia supravietuitoare si cei 2 copii. In anul 2012 luna februarie a decedat tatal meu (fiul natural al bunicului ... (vezi toată discuția)
Evacuare cipriang4s cipriang4s Buna ziua ! am 2 matuse care au mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor,una din ele are 2 copii una nu are ,au dezbatut succesiunea ,au facut ... (vezi toată discuția)
Nelămurire legata de hotarare Malta Malta Am o întrebare legata de doua hotarire una de la ordonanță prezidențială și una de la un ordin de protecție. Prima îmi stabilește un program de ... (vezi toată discuția)