avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recupare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recupare carte de munca

Am lucrat la o firma un an si 4 luni , in perioada aceasta au insistat sa fac un curs de stivuitoristi cu care eu nu eram de acord, ei au insistat si pana la urma am facut cursul si ei au platit scolarizarea pentru care eu nu am semnat nici un act ,dupa 4 luni am plecat de la ei si la momentul de fata nu vor sa imi dea cartea de munca. In momentul in care am plecat eu mi-am dat demisia , iar ei acum de cate ori ma duc sa imi cer cartea de munca imi spun diferite morive pentru a nu mi-o da.
Va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac sa-mi recuperez cartea de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 10 Aprilie 2013
Faceti o sesizare la ITM.
In cazul refuzului eliberarii carnetului de munca va puteti adresa ITM-ului in a carui raza isi are sediul social angajatorului si/sau instantei de judecata.

Mai am o intrebare,poate sa ma oblige sa platesc cursul de stivuitoristi din moment ce nu am semnat nici un act cu ei sau sa ma dea in judecata ca sa le restitui banii pe care firma l-a platit?
Va multumesc !
Nu va poate obliga in lipsa unui act juridic incheiat in acest sens ...
multumesc

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)