avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare

Buna ziua.
Iata ca am ajuns la o alta etapa a calvarului nostru care se desfasoara de 11 ani.
Pe scurt.Am cumparat un teren de circa 86 pe care se afla o constructie cu aceiasi suprafata.In cadrul unui proces de partaj a fost contestat contractul V-C, acesta ramanand valabil trecand prin recurs si apel. Dupa solutionarea acestui capat de cerere, s-a facut partajul intre mostenitori.La Judecatorie si Tribunal, prin raportul de expertiza adoptat, s-a tinut cont ca eu sunt propietar pe teren si constructie(nu face parte din masa succesorala). La Curtea de Apel a fost adoptat un alt raport de exp. in care eu nu apar, desi am fost citat si prezent la termene.Practic dispozitivul deciziei face impartirea mostenirii , teren si constructii, intre mostenitorii defunctei..., fara sa se tina cont ca eu sunt propietar peste o parte din constructie si teren(practic ma desfiinteaza). Decizia a fost pusa in executate, iar executorul imi cere eliberarea spatiului. Am facut contestatie la executare, executarea in momentul de fata este oprita fiind in faza de recurs, la judecatorie fiindu-mi respinsa cererea.
Intre timp am cerut lamurirea dispozitivului deciziei referitor la propietatea mea, cererea fiind respinsa in schimb unuia dintre mostenitori, al carui teren se suprapune partial peste prop.mea, i-au fost aprobate 2 lamuriri. In una se spune printre altele ca de fapt contractul meu V-C se desfiinteaza de la sine , in a doua lamurire se spune ca decizia Curtii de Apel, cea contestata, se refera doar la teren nu si la constructie, practic mostenitorul primeste doar terenul nu si constructia, raporturile dintre propietarul constructiei si cel al terenului se poate rezolva ulterior prin aplicarea regulilor accesiunii, in favoarea propietarului terenului, cu obligatia acestuia de al despagubii pe prop, constructiei(pe mine), acesta avand pozitia constructorului de buna credinta, aspect dezlegat irevocabil prin hotararile anterioare dintre parti.Dupa mintea mea se zice ca : o data te desfiintez prin anularea contractului de la sine si o data iti recunosc dreptul , folosind cuvantul constructor de buna credinta, nu cumparator, lucruri total diferite si probabil si judecate altfel de catre legile statului.
Va intreb , pot fi evacuat din cladirea pe care o detin cu acte in regula?Ce motiv sa m-ai invoc la contestatia executarii?Poate pe viitor, in baza acestei decizii eronate(cred) sa-mi revendice cladirea sau bani? ect
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
damalumil, utilizator

Alte discuții în legătură

Tema pentru facultatea de drept DanielB1970 DanielB1970 Buna ziua. Stiu ca aici se dau doar explicatii si trebuia sa scriu pe scurt, dar pentru a intelege speta am detaliat putin. Am sa va prezint o speta care, ... (vezi toată discuția)
Executare silita damalumil damalumil Buna ziua. In urma unui proces in care am fost implicat fara voia mea, exista o decizie a Curtii de Apel in al carui dispozitiv eu nu apar definit ca ... (vezi toată discuția)
Proprietar al unei constructii situata pe terenul dobandit intre timp de o alta persoana. IonValentin IonValentin Am dobandit in anul 1990 - casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o ... (vezi toată discuția)