avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de analize??!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de analize??!

ce trebuie sa fac daca nu mai primesc somaj,nu mi-am gasit de lucru si am nevoie sa-mi fac investigatii medicale.mai beneficiez de gratuitate k atunci cd. lucram?
nu am nici un venit;sotul in schimb lucreaza.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 22 Februarie 2013
1. Deveniti coasigurata sotului dvs. si veti beneficia de serviciile medicala ca orice alt asigurat.

2. Sotul se prezinta la angajatorul sau cu urmatoarele acte:
-cerere depusa de angajat prin care solicita acest lucru;
-declaratia data pe propria raspundere precum ca are sotia in intretinere;
-certificatul de casatorie;
-carte de identitate sotie;
-adeverinta eliberata de Administratia Financiara din care sa rezulte faptul ca sotia nu realizeaza venit.

3. Angajatorul elibereaza adeverinta de asigurat sotului, adeverinta in care sotia figureaza in calitate de coasigurat al acestuia.

4. Nici sotul, nici angajatorul lui nu vor plati nimic in plus la contributii.
papadiouf

Cf. legii sunteti obligata sa va asigurati, chiar daca nu mai aveti nicio sursa de venit.

Art. 259 alin. 7 din Legea 95/2006:

Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat:
a) sa achite contributia legala lunara pe ultimele 6 luni, daca nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale, calculata la salariul minim brut pe tara in vigoare la data platii, calculandu-se majorari de intarziere;
multumesc
am uitat sa mai precizez k sotul are in intretinere si copilul in varsta de 3,8luni.
este vreo problema?

multumesc
Puteti fi si dvs. si copilul coasigurati ai sotului.
pe ultimele 6 luni??! chiar daca de somaj a beneficiat pana pe 15.01.2013.

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : mama mea sufera de mai multe afectiuni si,de anul trecut,dupa decesul tatalui meu,am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Plata contibutiei la sanatate jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea chestiune. Lucrez in cadrul unei societati de 4 ani. Doresc sa imi dau demisia, deoarece vreau ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate cass mihaijune mihaijune Sunt persoana inregistrata la fisc in categoria profesii libere cu determinarea venitului net in sistem real. Intrebare-daca intr-un an nu am avut niciun fel ... (vezi toată discuția)