avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... o viata muncita pentru 300 de ron pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

o viata muncita pentru 300 de ron pensie

Scuze daca nu am pus intrebarea unde trebuie,dar am nevoie de ajutorul celor care stiu ceva despre pensii.
Mama mea este in italia,De fapt suntem cu totii.
in vara acestui an mama mea a fost venita in Romania cu unele probleme ,printre care ,sa rezolve si cu pensia.
a depus actele pentru pensie,a facut tot doasarul l a depus.
A ramas sa astepte decizia de pensie. Mama mea a lasat o procura la o nepoata sa poata ridica decizia si eventual pensia.
Astazi am auzit de la mama ca decizia de pensie a fost acceptata,,,,in cuantum de 300 de ron,
Este posibil ca la 27 de ani si 3 luni,sa primesti o pensie asa de mica ?
va rog sa ma lamuriti cine poate

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 25 Februarie 2013
Precizati,luna,anul nasterii si punctajul mediu anual.
Nu exista pensie in plata,mai mica de 350 de lei.
va multumesc pentru raspuns
Mama mea este nascuta in 10 martie 1951
stiu duar ca are 27 de ani 3 luni vechime, ultimele salarii erau cam 3 milioane si ceva ,,,,,,acum 5>6ani.
fac o mica gluma....
din ce am citit pe unele forumuri ....mama mea mai degraba se incadreaza la o pensie de handicap
nu de alta...dar de vreo citiva ani chear suntem tratati, in felul acesta
#-o
Stagiul complet de cotizare este de 27 ani si 4 luni.

Daca pensia in 2012,era de 300 de lei,inseamna ca punctajul mediu anual este intre 0,40803 si 0,40938 x 732,8= 300 de lei pensie.

Eu am calculat punctajul mediu anual,raportandu-ma la o pensie de 300 de lei,in 2012.

Nu ati dat punctajul mediu anual.Din acest motiv,nu pot face alte calcule.

multumesc
sincer sa fiu...nu stiu ce este .punctajul mediu anual
si cum se calculeaza
Se calculeaza punctajele anuale pe intreaga activitate(27 ani si 3 luni),prin raportarea salariului brut,sau net,la salariul mediu brut,sau net, pe economie.

Total puncte acumulate,se imparte la stagiul complet de cotizare stabilit de lege.Rezultatul reprezinta punctajul mediu anual.Acesta inmultit cu valoarea punctlui de pensie,da cuantumul(valoarea)pensiei.

Punctajul mediu anual il gasiti in decizie si pe cuponul de pensie.Pe cuponul de pensie se gaseste si valoarea punctului de pensie.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta punctajul de pe talonul de pensie? myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : pe taloanele de pensie ale parintilor mei se afla un punctaj ce reprezinta acel punctaj? (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta bucur mihaela bucur mihaela Mama mea a iesit cu pensie anticipata la data de 10.06.2011, dupa o vechime de 36 de ani, la varsta de 55 ani si 3 luni. Cand ar trebui sa iasa cu pensie de ... (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului pensiei MIA_VL MIA_VL DIN LEGEA 263/2010 AM INTELES CA NUMARUL DE PUNCTE ACUMULAT DIN CONTRIBUTII SE IMPARTE IN FINAL LA STAGIUL COMPLET DE COTIZARE. DACA AR FI SA IES LA PENSIE ... (vezi toată discuția)