avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba se plateste?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba se plateste?

buna ziua
-am lucrat intr-un bar 3 zile
-la inceput patroana mi-a zis k o sa ma angajeze cu c.i.m si mi-a cerut sa perfectez cele necesarii angajarii
-dupa 3 zile imi zike ca dansa pleaca din tara si ma va cauta ea la reintoarcere adica dupa o saptamana
-in tot acest timp am lucrat fara sa ma plateasca...am ramas doar cu "bacsisul"
-trecand prin zona barului in acea saptamana in care dansa trebuia sa fie plecata am vazut o alta fata in locul meu,
-i-am cerut "patroanei" sa ma plateasca pt cele 3 zile lucrate dar mi-a zis ca eu am fost in probe si nu e obligata sa ma plateasca
Intrebarea mea e daca pot obtine banii pe cele 3 zile lucrate, suma ar fi de 150 lei care mie imi sunt de mare folos?
As vrea sa merg la ITM sa fac o reclamatie dar intai as vrea un sfat din partea celor care sunt in cunostiinta de cauza!!
multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 21 Octombrie 2019
Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

Dvs ati lucrat fara c.i.m. , iar munca la negru este drastic sanctionata de catre ITM .. aveti cum sa faceti dovada ca ati lucrat acolo 3 zile ?
Parintii mei stiu ca am lucrat acolo, si angajata care lucreaza acolo dar nu stiu daca ar da o declaratie in favoarea mea...si cativa prietenii care m-au vazut lucrand in zilele respective...alte dovezi nu am...daca se pune ca stiu rostul lucrurilor in barul respectiv...nu stiu altfel cum pot dovedi...din ce am aflat ulterior respectiva patroana asa actioneaza de 6 luni de zile...tine o angajata cu c.i.m si apoi ia cate o fata un "probe" si dupa 3 zile o da afara in tot acest timp sta langa ea...angajata legala are liber...va multumesc
Puteti incerca o sesizare la ITM , in care sa mentionati si ca exista persoane care pot sustine faptul ca dvs ati lucrat acolo ...

Sesizarea se poate depune online , la registratura ITM-ului sau prin posta cu confirmare de primire.
am sa merg sa fac o sesizare...dar voi fi platita daca se dovedeste ca am lucrat acolo sau sa nu imi mai bat capul? va multumesc pentru promptitudine
Daca se constata ca ati lucrat acolo atunci angajatorul va fi obligat sa va incheie c.i.m. pentru perioada lucrata si sa faca dovada platii salariului aferent perioadei lucrate.

Alte discuții în legătură

Buna seara,am lucrat 12 zile la o patiserie inca de prima zi ... Adriana ioana Adriana ioana Buna seara,am lucrat 12 zile la o patiserie inca de prima zi mi s.a spus ca am deja contract de munca dar eu nu am semnat nimic si nici nu am vazut acel ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! noname4jess noname4jess Am lucrat un timp de o luna de zile la un local pe incredere , nu mi s-a incheiat un contract, patroana invocandu-mi varii motive si promitandu-mi un contract ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit Amelia Natalia Amelia Natalia Buna ziua va întreb dacă se poate desface contractul de munca fara demisie in condițiile in care este un contract cu perioada de proba de 90 zile.mentionez ... (vezi toată discuția)