avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Executari silite

Am o datorie din 2004 care a fost platita partial la banca. Creanta ramasa a fost cesionata la o firma de recuperari care la randul ei a cesionat-o la alta firma de recuperari.

Intrebari?

1.Poate firma de recuperari sa declanseze executarea silita prin executor fara o hotarire judecatoreasca?
2.Datoria era prescrisa adica au trecut 3 ani de la ultima plata. Am semnat un angajament de plata. Angajamentul de plata a intrerupt prescriptia sau am platit degeaba si trebuie sa platesc incontinuare datoria in rate cum au solicitat.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
mihai_gaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:09, 7 Iunie 2013
Contractul de credit ,in caz de nerespectarea obligatiilor din partea beneficiarului ,constituie titlu executoriu
Angajamentul de plata reprezinta recunoasterea debitului de catre dvs,respectiv intrerupe termenul de prescriptie si da nastere unui nou termen de prescriptie
Si in cazul in care nu e semnat si stampilat angajamentul de catre agentul de recuperari ?
Dvs ati recunoscut datoria si daca nu ati achitat, firma de recuperare considera ca nu ati respectat angajamentul, astfel incat poate oricand sa ceara executarea silita. Importanta este semnatura dvs pusa pe angajament.
Va multumesc.
Buna ziua,

Va expun si eu problema pe care o am...in 2008 am luat un credit de la Alpha Bank, in 2009 am ramas fara locul de munca si nu am mai putut plati.....creditul a fost vandut catre o firma de recuperari Asset Portfolio....nu am semnat nimic cu ei....nu am vazut niciodata contractul de cesiune pur si simplu imi trimeteau scrisori sa platesc toata suma luata catre dansii in contul lor...zilele trecute am primit de la un executor o somatie+ comunicare in care mi se spune sa platesc suma integrala in 1 zi ...nu e atasat contractul de cesiune cu aceasta firma..si nici infiintarea popririi despre care mi-a spus acest domn ca nu era obligat sa mi-o trimita, doar somatia, contractul de credit semnat de mine si atat. E legal sa nu fiu anuntata ca exista un proces de genul acesta si doar sa ma trezesc in fata faptului implinit? Si au trecut cam 3 ani si jumatate de cand nu am mai facut plati pt acel credit si nici nu am semnat nimic cu aceasta firma. Vreau sa precizez faptul ca inteleg ca e o problema pe care eu trebuia sa o rezolv si e datoria mea insa mi se pare ca aceasta firma incearca sa obtina 7000 de euro in conditiile in care o parte din credit s-a platit fara sa faca nici o dovada. Ma puteti ajuta?

Multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)