In 2007 x incheie un contract de leasing pentru achizitionarea unui autoturism. In 2009 preda autoturismul deoarece nu mai poate achita ratele. Plateste totul la zi.
In 2010 se incepe executarea silita pentru niste sume care fusesera achitate. I se ridica un alt autoturism pe care x il avea si se vinde la licitatie. Se face contestatie la executare si x castiga.
In 2012 se incepe iar executarea pentru aceleasi sume, bineinteles cu majorari si penalitati. X nu face contestatie la executare in termen.
Ce posibilitati mai are? Ce mai poate sa faca?
Nu ati precizat ce anume s-a anulat din actele de executare, la prima contestatie. In prezent, X mai poate doar contesta actele de executare care vor urma, daca le considera nelegale, adica modalitatea de executare. Daca la somatie nu s-a facut contestatie, atunci inseamna ca a admis existenta datoriei. De acum, se poate contesta executarea, pentru nelegalitatea actelor.
Da. Din pacate asa este. Dar sa spunem ca x va trebui sa plateasca. pe urma va putea promova o actiune intemeiata pe imbogatirea fara just temei, plata lucrului nedatorat?
Lui i se solicita plata unor facturi pentru care are dovada platii. Deci cred ca ar fi sanse. Multumesc de raspunsuri.
Dar acum in conditiile in care nu a platit inca, se poate promova o actiune de acest fel?
Plata in plus
geopop3
O societate a fost actionata in judecata pentru neplata unei datorii si bineinteles ca a pierdut si a fost obligata de catre instanta la plata unei sume de ... (vezi toată discuția)
Executare penalitati
lazu
Buna ziua. Va rog un sfat: in aug. 2007, X ia un credit de nevoi personale de la un IFN. Nu il mai plateste si in 2008 este executat silit prin poprire pe ... (vezi toată discuția)