sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea?
dar pt. examenul la magistratura, este adevarat ca trebuie sa cumulez experienta de 5 ani in domeniul juridic, dupa absolvirea examenului de licenta si abia apoi ma pot inscrie si sustine examenul de admitere la INM?
va rog frumos sa ma luminati dvoastra pt. ca am primit diferite raspunsuri si sunt total bulversata!
imi doresc enorm o cariera solida in domeniu juridic si sa ajung un foarte bun judecator!
multumesc frumos!
Buna ziua.
Admiterea la INM se sustine anual. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.inm-lex.ro. Nu este obligatorie experienta de 5 ani intr-o profesie juridica. Pentru admiterea in barou, veti sustine un examen, urmand sa obtineti titlul de avocat stagiar, pentru o perioada de 2 ani, timp in care aveti nevoie de un avocat indrumator, care sa indeplinesca conditiile prevazute de Legea 51/1995. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.unbr.ro
Exact. Sustineti examenul de absolvire al INPPA (fostul definitivat) ale carei cursuri le veti urma in paralel cu activitatea profesionala in cei doi ani de stagiu
Da, dar nu exorbitant. In prezent costa parca 500 lei anul 1, 700 lei anul 2 si tot 700 lei examenul de absolvire.Mai adaugati si cca 800 lei examenul de admitere in profesie initial (in stagiu) si aveti suma completa :)
Alte discuții în legătură
Despre avocati
maria20
Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)