avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere masina procuror - incadrare juridica, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere masina procuror - incadrare juridica, pedeapsa aplicabila

Am avut o problema cu un procuror... i-am zgariat masina. + i-am mai spart ba cate un far, ba geamul ...
Insa mi-a facut-o , a stat cumva la panda si m-a prins, incatusat si a chemat 112.

La ce pedeapsa sa ma astept?
Nu cred ca e ultraj deoarece nu l-am lovit sau amenintat...

[Editat - descrieti problema pe care o aveti fara sa dati detalii de genul celor pe care le-ati scris in mesajele sterse de moderator si intr-un limbaj mai putin colorat. Sunteti pe un forum juridic, daca vreti raspunsuri care sa va ajute exprimati-va civilizat]
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: xtalk , utilizator 18:53, 14 Martie 2013
Codul penal:

ART. 217
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Deci nu e nici o problema ca am facut-o din razbunare pe un procuror? nu?

daca ii dadeam foc la masina acuma vad ca ma puteau ardea si ei pe mine la randul meu...



Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
La individualizarea pedepsei se va tine cont de faptul ca actele de distrugere au fost efectuate din razbunare pentru activitatea procurorului.Dupa parerea mea fapta prezinta un pericol social ridicat si s-ar putea sa nu scapati prea usor.
Am o nelamurire,cum adica ati fost incatusat de procuror?El insusi v-a incatusat?:O
nu e ultraj dar e distrugere si nu aveti circumstante atenuante ci agravante si dupa cum spuneti ca de mai multe ori .........probabil ca nu veti scapa usor si nu cred ca a meritat.
Daca era masini sefului ati fi luat amenda administrativa.
Daca era masina politistului de caz... ati fi fost chemat de vreo 5 ori la audieri. Cate 5 palmi de fiecare data cand ati fi venit fara avocat.

Dar asa ca e procuror... poate va presa pe colegii luiu sa trimita dosarul in instantnta...

Desi tare cred ca puteti proceda asa:
-sa formulati cerere sa fie judecat de curtea de apel (de obicei e in alt oras)
-sa formulati cerere la parchetul general sa fie transferat dosarul...

Alte discuții în legătură

Distrugere din culpa buruianaciprian80 buruianaciprian80 Cum se pedepseste distrugerea din culpa?Am avut un logan pe benzina care mi-a luat foc in parcare,eu facusem cu el vreo 60 de km in acea zi am ajuns in parcare ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Acuzata de vandalism Ioanacristinaaa Ioanacristinaaa Buna ziua! Sunt acuzata pe nedrept de vandalism..o masina a fost distrusa,am luat toata vina asupra mea pentru a ma razbuna pe proprietar..i-am spus lui dupa ... (vezi toată discuția)