avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare intre cetatean roman si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare intre cetatean roman si cetatean italian

buna ziua,am cumparat un teren in numele fiului meu pe care ulterior am construit o casa impreuna cu un catatean italian cu care traiam(2007),dupa doi ani italianul a vrut sa fie totul pe numele lui deci fiul meu a vandut casa si teren acestuia(2009),cetateanul a facut un contract de intretinere cu fiul meu in acelasi an(2009),2011 luna mai ne-am casatorit iar in 2012-august, sotul meu pentru ca devenise sotul meu a reziliat contractul de intretinere stipulat in 2009.Fara stirea mea in 2012 luna noiembrie el a mers in Romania si a facut un contract de vanzare cumparare cu un prieten de-al lui unde s-a mentionat ca e casatorit in Italia fara conventie matrimoniala ceea ce este un fals suntem casatoriti in comunione de bunuri,si mai mentioneaza ca la data redobandiri casei dupa rezilierea contractului de intretinere era divortat(2012-august)ceea ce este fals.Ma intereseaza daca eu fac o plangere penala as putea sa mai am partea mea din casa?In ultimul contract de vanzare cumparare intre sotul meu si prietenul lui scrie ca el are drept de uzufruct viager si ca cumparatorul i-a dat suma de 80.000 lei ceea ce este fals.As dori sa stiu daca pot ataca in justitie si daca el avea dreptul sa cumpere si terenul din jurul casei fiind cetatean strain si avand in vedere ca i-am facut rezidenta in 2007 decembrie.In momentul de fata suntem despartiti el are in Italia foarte multe datorii cu banca si acum s-a mutat fara sa isi faca rezidenta pentru ca eu sa nu il pot gasi.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face avand in vedere ca m-a lasat si pe mine cu multe datorii.Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare intre cetatean roman si cetatean strain dracula1691 dracula1691 Buna ziua, In data de 15 martie am publicat o discutie,va rog mult daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ,ce ar trebui sa fac,as avea vreo sansa daca deschid ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in actul de proprietate ana jordan ana jordan Buna ziua, Detin un teren pe numele meu de dinainte de casatorie. Intre timp sotul meu a decedat dar eu am mentinut numele lui. Trebuie sa trec terenul pe ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca pot sa obtin cetatenia italiana jasmine_21 jasmine_21 buna ziua am de 3 ani carte de identitate italiana si cu iubitul meu care este italian avem inpreuna doi gemeni de 15 luni, ei au cetatenia italiana .Eu lucrez ... (vezi toată discuția)