avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cotizatia membrilor de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cotizatia membrilor de sindicat

Am si eu o nelamurire si as dori sa o formulez cat mai clar,ca sa pot sa primi raspunsul adecvat. La mine in companie salariatii sunt inscrisi la 2 sindicate. Unul al companiei noastre si unul de la alta companie. Nu intru in detalii de ce,nu e important. Ideea e ca am gasit in ccm la nivel national in art. 103 obligativitatea celor care nu sunt membrii de sindicat de a plati cotizatie in condiitiile de acolo. Intrebarea mea e daca cei care sunt membri la celalat sindicat mai au aceasta obligatie? Si daca mai exista vreun act normativ care sa oblige salariatii care nu sunt membri de sindicat sa plateasa cotizatie? Si daca exista acesta se aplica si celor care sunt inscrisi la alt sindicat decat cel/cele ale unei companii? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Este corect si legal ca salariatii care nu sunt membri sindicat sa plateasca .... ? o taxa/cotizatie ?.... oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. S- propus un Contract colectiv de munca ( CCM ) /institutie publica. In CCM s-a spus ca: - \"În vederea ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat pentru salariatii care nu sunt membri cili1959 cili1959 conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara incheiat pentru perioada 2008-2010 la art. 9 alin(3) este stipulat faptul ca salariatii ... (vezi toată discuția)
Discriminare !!!! julien_slbz julien_slbz citez din CCMN 2007-2010...art. 103 In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile ... (vezi toată discuția)