avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu exista Contract Colectiv de Munca la ora actuala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu exista Contract Colectiv de Munca la ora actuala?

Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 24 Martie 2013
La momemntul actual nu exista CCMUNN.
Ultimul CCMUNN 2007-2010 nu mai este in vigoare.
Un asemenea contract ar exista doar din momentul publicarii lui in M.OF.
muraruelena a scris:

...
Un asemenea contract ar exista doar din momentul publicarii lui in M.OF.



Nu exista asa ceva prevazut intr-un act normativ ... daca exista ccm si este inregistrat la ITM/Ministerul Muncii , dar nepublicat in M.Oficial asta ar insemna ca nu exista?


@ tu_tu

De la 01.01.2011 nu mai exista contract colectiv de munca incheiat la nivel national.... Legea nr.130.1996 a fost abrogata de Legea nr.62/2011 , care a intrat in vigoare in data de 13.05.2011


Art. 29 Leg.30/1996 - Contractul colectiv de muncã încheiat la nivel national
si de ramurã se va publica în Monitorul Oficial al României, în termen de 30 de zile de la înregistrare. În acest sens, Regia Autonomã „Monitorul Oficial“ va edita partea a V - a a Monitorului Oficial al României, în care se vor publica numai contractele colective de muncã.

Contractul colectiv de munca este specific dreptului muncii si seamana cu o lege, deoarece are caracter permanent (se aplica de un numar nedeterminat de ori) si se publica in Monitorul Oficial.

Prevederile din ultimul CCMUNN erau valabile pana la incheierea si inregistrarea conform legii a unui nou contract colectiv de munca .
Legea nr.30/1996 nu se refera la c.c.m. .... iar textul invocat de dvs nu are nicio relevanta asupra valabilitatii unui c.c.m. ...
Scuze, Legea nr.130/din 16 octombrie1996 privind contractul colectiv de munca, Republicată
- prevederi legale valabile pana la data de 13.05.2011:
Art. 25.
(2) Contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati, al ramurilor de activitate sau la nivel national se depun si se inregistreaza la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
(3) Contractele colective de munca se aplica de la data inregistrarii. Partile pot conveni ca data aplicarii clauzelor negociate sa fie ulterioara zilei de inregistrare a contractului.

Art. 29.
Contractul colectiv de munca incheiat la nivel national si de ramura se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, in termen de 30 de zile de la inregistrare. In acest sens, Regia Autonoma "Monitorul Oficial" va edita Partea a V-a a Monitorului Oficial al Romaniei, in care se vor publica numai contractele colective de munca.

Art. 33.
(1) Contractul colectiv de munca inceteaza:
a) la implinirea termenului sau la terminarea lucrarii pentru care a fost incheiat, daca partile nu convin prelungirea aplicarii acestuia;

Alte discuții în legătură

Mojorare salarii conform noului contractului colectiv la nivel national Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae As dori sa stiu daca pot sa duc la ITM actele aitionale cu modificarile prevazute de contractul colectiv la nivel national desi nu s-a publicat in MO? (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 vicsilron vicsilron Ma puteti ajuta cu numarul monitorului in care s-a publicat acest contract colectiv de munca pe anii 2011-2014 ? (vezi toată discuția)
Contractul colectiv la nivel national DRAGFLO DRAGFLO S-A SEMNAT CONTRACTUL COLECTIV LA MINISTERUL MUNCII? NU STIU DACA SUNT OBLIGATA SA FAC ACTE ADITIONALE DE MARIRE LA SALARII (vezi toată discuția)