avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit profit versus impozit venit - OG8/2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit profit versus impozit venit - OG8/2013

firma cod caen 7022 activ consultanta management
vanzari efective an 2012 din chirii
cifra de afaceri sub 65000 euro
platitor de impozit profit 2012

pot ramane la taxare pe profit
sau
sunt obligat a trece la taxarea pe venit de la 01.02.2013?
multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: zaphy , utilizator 11:38, 23 Martie 2013
Firmele cu activitate de consultanta nu sunt obligate sa treaca la impozit pe micro.
Dar daca activitatea de consultanta nu este efectiva si este numai acolo inscrisa in obiectul de activitate ca multe alte coduri CAEN , si in anul 2012 ati realizat venituri din alte activitati decat din consultanta iar in 2013 la fel se va intampla ,sunteti obligat sa treceti la impozitul pe venitul microintreprinderilor
si presupunem ca in 2013 facturam si consultanta pe langa celelalte
vom avea probleme de incadrare la un ev "interviu" cu inspectorii fiscali ??
Da, posibil sa aveti probleme.
Cum sa facturati cosultanta?
Ca sa facturati trebuie mai intai sa prestati servicii de consultanta.
Nu cred ca aici pot fi dazbatute chiar toate cazurile ce pot aparea.
bineinteles ca prestam consultanta din moment ce facturam !
problema era daca trecerea la impozit pe venit an 2013 era optionala in conditiile anului
2012 facturari sevicii chirii?
Nu cred ca aici pot fi dazbatute chiar toate cazurile ce pot aparea.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Trecere la impozit profit STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua O societate trece la impozit micro cf.legislatiei incepand cu 01.02.2013. Intrebarea mea este Daca societatea in luna aprilie isi schimba codul caen ... (vezi toată discuția)
Trecerea la impozit pe venit a firmelor cu ca Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am solicitat un raspuns la Anaf pentru spetza mea, citez: ,,Societatea are ca obiect principal de activitate ,, Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)