avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diverse probleme cu vecinii de bloc/cartier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diverse probleme cu vecinii de bloc/cartier

As avea nevoie de indrumare in urmatoarele probleme:
- una din caile de acces de la blocul in care locuiesc, catre bulevardul principal, reprezinta o alee, situata intre un bloc vecin si curtea unei biserici..o alee destul de ingusta...care tot timpul este plina de excremente...si tot felul de obiecte mai mult sau mai putin de igiena intima...care provin de la vecinii foarte amabili care au geamurile pe partea respectiva. Spuneti-mi, va rog, unde trebuie sa trimit o sesizare, pentru ca mai toate strazile sunt pline de astfel de excremente, Ar fi ideal ca cineva autorizat...sa mai dea o raita din cand in cand, in ideea unor amenzi..In primul rand ptr stapanii care nu strang dupa animalele lor. (da, exista si caini comunitari...dar putini in comparatie cu numarul celor care poarta lesa si....stapan) In aceeasi stituatie este si un parculetz construit pentru copii, de ceva ani buni fiind folosit ca loc de petrecere a timpului ptr aurolaci sau toaleta publica pentru cainii din cartier..Si culmea..mai sunt inca parinti care isi duc copilasii sa se joace in nisipul care nu mai face fata excrementelor. nu se mai poate.. Cat despre vecinii care arunca de la balcon diverse..ce pot face? Nu vreau sa-mi pun vecinii in cap...dar efectiv nu se mai poate.

- ce imi puteti spune din punct de vedere al legislatiei despre locurile de parcare cu autorizatie, platite de locatari? Am un apartament, o masina..un loc autorizat pentru care platesc...Am dreptul la acel loc oricand, sau numai dupa un anumit interval orar? Mai toata lumea si-a pus cate o placutza/hartie/carton pe gard, cu numarul autoturismului si al autorizatiei, prin care solicita sa nu-i fie ocupat locul cu orele.

- intre blocuri, langa parc si langa blocul nostru se afla intrarea in laboratorul unei cofetarii. Au fost facute plangeri destule insa nu se observa nici o schimbare. Ce putem face in legatura cu cei care se ocupa de aprovizionarea laboratorului si nu numai, din cauza carora, tot timpul strada este plina de apa. Laboratorul fiind in curba, isi parcheaza masinile exact acolo,perpendicular, in nici un caz parelel, neinteresandu-i ca incomodeaza si de multe ori blocheaza accesul pentru masini, pe cele 2 strazi care duc la blocuri.

- o vecina de pe scara a reclamat faptul ca foarte multi vecinii si-au "inchis" un spatiu de 2-3 mp si il folosesc mai mult sau mai putin in scop personal. Este vorba de spatiul comun dintre 2 apartamente, care oricum nu ar trebui sa fie problema celor din capatul opus al coridorului. Majoritatea au facut asta strict din punct de vedere al securitatii. Sunt vecini care folosesc acel spatiu pentru depozitare, sunt vecinii care au pus pur si simplu o usa pentru a fi aparati de spargeri si sunt vecini care au cumparat apartamentul deja "dotat" cu un astfel de spatiu inchis. Vecina care a facut aceasta reclamatie locuieste, evident, in capatul opus al palierului, unde lipsa de spatiu nu permite asa ceva. Ce spune legea despre astfel de situatii? Avem cum sa ne aparam sau suntem vinovati categoric? Precizez ca spatiul cu pricina nu este folosit sub nici o forma de vecinii din capatul opus al palierului, deoarece liftul este la mijlocul distantei.

Cam atat, cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Miky88 , utilizator 11:57, 25 Iulie 2009
Acel spatiu face parte din proprietatea comuna a tuturor proprietarilor. Inchiderea lui este un abuz daca nu s-a facut cu acordul tuturor proprietarilor care detin o mica suprafata din acel spatiu si din toate spatiile inchise.
prin acordul locatarilor presupun ca va referiti la cei de pe fiecare etaj in parte. Insa vecina care a reclamat are un singur apartament. Daca a exista acordul locatarilor pe majoritatea nivelelor, nu vad de ce ar fi problema dumneaei ce se intampla la alte etaje, pe unde nu circula.
Holurile (inclusiv spatiile inchise abuziv) constituie proprietate comuna a tuturor proprietarilor, indiferent de etajul la care stau. Deci vecina cu reclamatia are dreptate in principiu. De ce face reclamatia? Probabil alte motive o mana-n lupta si atunci se leaga de acele spatii inchise pentru ca presupune ca nu exista acordul celorlalti locatari. Vreun conflict, ceva cu vecinii de palier?
Am inteles, va multumesc. Nu stiu sa va spun de conflicte cu vecinii insa..mai mereu cand se pune problema de o reclamatie, dumneaei este cea de la care porneste totul.
Domnilor si doamnelor.
Numai in Romania exista termenul de "reclamagiu".
De fapt, aceste persoane, eu sunt de acord cu ele, fac astfel incat sa se respecte legea prin reclamatiile lor.
Sunt printre putinii din Romania care sunt vigilenti si atenti la legi.
Ce e rau in asta?
Ah, ca nu ne convine noua ca suntem reclamati...
Ia sa nu mai incalcam legile si n-o sa mai fim reclamati.
Institutiile statului amendeaza reclamatiile false astfel incat nu avem de ce sa nu ne bucuram ca exista "reclamagii". Ei sunt gardienii respectarii unor legi.
Si asa e haos, fara legi ar fi si mai mare.
In strainatate nu e nici o problema daca vecinul ti-a adus politia pe cap ca ai fost nesimtit cu muzica sau ca ai deranjat cu altceva.
Aici e ceva... oribil, nemaiintalnit... de criticat pina la moarte.
Asta arata "evolutia" romanului de la sat venit cu opincile murdare si nespalat la oras sa locuiasca.

Alte discuții în legătură

Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Animale de companie la bloc caracatitoi1 caracatitoi1 As dori sa stiu daca exista reglementari legale privind introducerea obligatorie la plata cotelor de intretinere a unui animalut de companie ( catel ). Exista ... (vezi toată discuția)