avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prestatii Sociale din Fonduri MMFPS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prestatii Sociale din Fonduri MMFPS

Buna seara,

As dori sa stiu daca o peroana poate aplica pentru mai multe Prestatii Sociale din Fonduri MMFPS in acelasi timP(ma refer in special la Alocaţia familială complementară,Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală si Ajutorul social pentru asigurarea venitului minim garantat).
Am citit ca acestea se acorda daca se indeplineste conditia(printre altele) de 466 lei / membru de familie,limită de venituri nete lunare,dar nu este specificat daca aplicarea pentru una din prestatii impeidica aplicarea alteia,sau nu.

M-am interesat la Primaria din localitatea mea,de Alocatia familiala complementara(defapt doar despre asta mi s-a spus la departamentul de Asistenta Sociala)si uitandu-ma peste cererea pe care trebuie sa o completeza pentru a beneficia de aceasta alocatie am vazut ca trebuie sa declar veniturile pe ultima luna.
O problema ar fi ca tatal fetitei mele, nu a platit de 5 luni pensia de intretinere,acest cunatum neputand fi considerat venit pe ultima luna,iar doamnele de la Asistenta Sociala nu stiu cum sa procedeze in situatia aceasta.Au zis ca e posibil sa trebuiasca sa fac eu o declaratie de mama(nu stiu ce tip de declaratie e asta:"de mama"...nu ma pricep la asa ceva)prin care sa declar ca nu a fost platita pensia de intretinere,iar aceasta declaratie o vor anexa la dosar.
E corect acest demers?

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala maya_ioana maya_ioana Am 21de ani si am o fetita de 2 ani,sunt studenta si nu am nici un venit decat alocatia fetitei de 42 ron.am depun dosarul pentru alocatia de sustinere a ... (vezi toată discuția)
Mama singura emma75 emma75 Buna ziua! Sunt o mama singura, am in crestere un copil de 7 ani, sotul meu si tatal copilului fiind decedat de cancer. As vrea sa stiu daca, in situatia in ... (vezi toată discuția)
Ajutor social familie monoparentala ela.m ela.m buna ziua,sunt din buzau am un baiat de 14 ani,sunt divortata si in noiembrie mi se termina somajul,unde pot face o cerere pt ajutorul pt familii ... (vezi toată discuția)