avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare penalitati

cum inregistrez penalitatile taiate unui client ?
Cel mai recent răspuns: leopoldina , utilizator 10:26, 6 Iulie 2011
Cum adica"taiate"?
ROXANA MARIANA ENACHE a scris:

cum inregistrez penalitatile taiate unui client ?

Vreti sa spuneti calculate conform contract si facturate?
Mai degraba cred ca l-a "iertat" pe client.Cred ca trebuie sa faca act aditional l contract pentru anularea penalitatilor si apoi stornarea facturii...
Buna ziua,

Cum se contabilizeaza penalitatile de intarziere pe care eu trebuie sa le facturez (conform contractului) unui client? Nu stiu daca inregistrarea pe care eu o fac in contabilitate este cea corecta, si anume: 411 = 7581.
Multumesc anticipat de raspuns.
Este corecta inregistrarea in cazul in care nu sunteti inregistrata ca platitoare de TVA.

Alte discuții în legătură

Factura de penalitati la contracte com. luciapap luciapap Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati intro problema.Vom cumpara in leasing un utilaj, avem un contract de vanzare-cumparare, incheiat intre vanzator, ... (vezi toată discuția)
Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)
Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)