avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatii romani apara in fata intantelor dun alte ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatii romani apara in fata intantelor dun alte state ue

Avocatii romani definitivi, cu vechime intre 5 si 10 ani in profesie (7-8 ani), pot apara cetatenii romani in fata instantelor altor state ale uniunii europene (Franta, Spania, Italia, germania, Olanda).Este necesara afilierea sau inscrierea in vreo organizatie sau alt organism, este necesar sa ai masteratul sau doctoratul, care sunt conditiile daca este posibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 14:44, 25 Februarie 2009
Conditiile in care un avocat poate pleda in fata unei instante nationale sunt prevazute de legislatia fiecarei tari in parte. In interiorul EU exista conditii usurate de inscriere a unor avocati din unele tari membre EU in barourile altor tari EU, insa fara o inscriere reala nu exista dreptul de a profesa.
Deci este necesara inscrierea in baroul respectiv; de regula se cere si un examen care sa dovedeasca cunostintele de limba si drept. Vechimea nu are mare relevanta.
Aceeasi situatie o au si avocatii din alte tari EU in Romania; se pot inscrie in barouri romanesti dupa ce parcurg procedura prevazuta de lege. Inainte de a fi inscrisi in Barou nu au dreptul sa profeseze ca avocat. si nici sa poarte denumirea de avocat.
JH a zis bine.
Trebuie sa vorbesti limba foarte bine limba si sa cunosti dreptul statului respectiv.
Clientii vor fi romani.

avocat Claudiu Lascoschi
Pai si cum le demonstrez ca stiu bine limba si cunoc dreptul lor? Trebuie sau nu trebuie sa fiu inscrisa in vreun barou sau organism sau asociatie din tara respectiva ca sa pot apara acolo, sau ma duc cu imputernicirea si contractul meu din Romania?
Daca recitesti ce am scris mai sus vei vedea ca este nevoie sa te inscrii in barou (indiferent de denumirea lui). Pentru inscriere se da de regula un examen... examen la care o sa-ti dovedesti cunostintele de limba si drept ale acelei tari!

Restul nu conteaza...

Nici in Romania nu poti pleda decat daca esti membru al unui barou din Romania...
J H a scris:
Nici in Romania nu poti pleda decat daca esti membru al unui barou din Romania...

La noi strainii se pot inscrie in tabloul avocatilor straini si au drepturi restranse fata de cei romani. In esenta ei pot presta servicii avocatiale numai cu privire la dreptul tarii in care sunt licentiati.

Oricum, nu inteleg cum ar vrea cineva sa apere un client (chiar roman) in alta tara, unde se aplica legi pe care nu le cunoaste, chiar daca ar fi posibil!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii profesare avocat din sua in romania Alessandratw Alessandratw Buna ziua! Nelamurirea mea este legata de legea sau statutul care guverneaza posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in Romania de catre un avocat ... (vezi toată discuția)
Practica avocatura iulian.vlad iulian.vlad Buna ziua. Daca sunt inscris intr-un barou dintr-o tara membra Uniunii Europene de 5 ani pot pleda in fata instantelor romanesti ? Am nevoie de indrumari ... (vezi toată discuția)
Bună seara!numele meu e Ștefania, și aș doresc să mă ajutați ... Ionela08 Ionela08 Bună seara!numele meu e Ștefania, și aș doresc să mă ajutați într-o problemă.Logodnicul meu este din Bangladesh,el este absolvent al facultății de ... (vezi toată discuția)