avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna ziua. am si eu o intrebare...Se mai poate da in judecata pentru taxa auto de inmatriculare? stiu ca inainte se putea da in judecata dar nu stiu daca acest lucru mai este in vigoare si acum.
Cel mai recent răspuns: chirilaadriana , utilizator 13:53, 12 Aprilie 2013
Daca ati achitat taxa de prima inmatriculare inainte sa intre in vigoare timbrul verde puteti recupera acea taxa formuland actiune in justitie si acum.
da,depuneti actiune si veti obtine o hotarare prin care se restituie taxa achitata dar sa nu fi trecut 5 ani de la data achitarii ,
bafta
dar de acum daca platesc inmatricularea....nu se mai poate face nimic?masina nu e inscrisa la noi....
va rog i-mi raspunde si mie cineva care stie??
Până la acest moment au fost formulate acţiuni pentru restituirea timbrului de mediu, instituit conform OUG nr. 9 din 2013, însă acţiunile sunt pe rolul instanţelor şi încă nu s-a pronunţat nici o instanţă în acest sens pentru a putea avea practică. Trebuie să mai aşteptăm.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Taxa auto 2010. primim toti banii sau doar in rate? adicxu adicxu Buna ziua.Am platit taxa in 2009 si 2010.Am dat in judecata in 2012 ,si abia in 5 noiembrie 2013 am primit de la Curtea de apel.Ulterior a mai trebui sa merg ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)