avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minor- nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minor- nelamurire

Buna ziua,
Nu inteleg un aspect al deciziei privind modalitatea de pastrare a legaturilor personale a tatalui cu fetita noastra, in perioada vacantelor.
Specific faptul ca am divortat. Avand un copil minor s-a stabilit si un program de vizita pentru tata si anume: in saptamanile 1 si 3 in fiecare miercuri de la ora 16:30 pana la ora 20, in saptamanile 2 si 4 de vineri pana duminica. In perioada vacantei de vara - 1 luna.
Intrebarea mea este daca dupa perioada in care o luna va locui la el, in celelalte aproape 2 luni ramase din vacanta va avea un program de vizita?
Nu mi s-ar parea corect sau egal ca el sa aiba o perioada de o luna singur cu copilul, perioada in care poate sa-si ia un concediu si eu sa nu pot sa plec niciunde in vacanta fiind legata de programul saptamanal decis de instanta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 5 Mai 2013
adresati-va instantei cu o cerere de lamurire a dispozitivului, pentru a fi sigura, insa eu cred ca in perioada vacantei tatal are dreptul la o luna, iar cele aproape 2 luni va fi la dv., fara drept la vizita miercurea si in weekend-uri
Multumesc. In cazul in care depun aceasta cerere si prin absurd exista acel drept de vizita saptamanal, as putea sa depun o cerere pentru a-mi reglementa si mie dreptul de a vizita fetita in acea perioada de o luna? Initial, programul de vizita se rezuma doar la cele doua weekenduri, dar in urma unui apel s-a hotarat suplimentarea vizitelor cu acele zile de mircuri mergand pe principiul ca din doua in doua saptamani, avand in vedere varsta copilului ( 3 ani si jumatate ), aceasta ar avea nevoie de o mai lunga perioada de acomodare. Ma intreb oare, dar dupa 1 luna in care lipseste mama ( cea care nu a lipsit nici macar o zi din viata copilului ) care va fi perioada de acomodare?
Tocmai de aceea mi s-ar parea ciudat daca programul de vacanta nu ar fi unul diferit fata de programul din afara vacantelor.

Nu puteti sa va intelegeti amiabil asupra acestor aspecte, fara sa disecati firul in patru prin instante? Daca stati sa calculati timpul efectiv pe care copilul il petrece cu fiecare parinte in patru, dv aveti de departe mai mult timp decat tatal.
Buna ziua, user ,,m_ella2005" !
Sunteti mama?
Nu e vorba de cat timp petrece doamna cu copilul, per total raportat la un an calendaristic, ci faptul ca o luna intreaga, minorul este separat de mama, pe cand tatal are drept de vizita la intervale foarte scurte.
Nici mie nu mi se pare corect fata de mama.
Sunt mama,am trecut printr'un divort , stiu ce inseamna sa fie copilul la tata pe o perioada lunga ,la mine nu era tocmai bine, si in locul doamnei, m'as interesa pentru ca acest aspect sa fie bine lamurit
Bafta si o zi buna tuturor !
Daca am fi putut sa ne intelegem amiabil nu mi-as mai fi facut probleme.
Daca ne-am fi inteles, am fi ramas la decizia primei instante si nu am mai fi depus apel, si eu si el, in asa fel incat sa economisim si stres si bani si timp si... si ..
Cred ca va trece si perioada asta si ne vom linisti. Insa atunci cand copilul vine acasa si iti spune rautatile pe care bunicii le-au spus despre tine si cum tata incearca sa-i explice problemele noastre, mai mult decat atat chiar si procesul de divort si stabilire a programului de vizita i-a fost explicat, deja iti faci griji. Vorbesc despre un om cu care ma voi putea intelege, abia atunci cand va realiza ca nu mie imi face rau ci fetitei, implicandu-o in probleme care pentru ea sunt mult prea greu de "digerat", stresant, si mai ales bulversant... s.a.m.d. Presupun ca asa se intampla cu copiii a caror parinti trec printr-un divort si va trece sau ma rog asa se intampla cu unii din parinti sau bunici.
Revenind la prima intrebare pe care am adresat-o. Planuiam un concediu la vara, pentru relaxare, pentru fetita mai mult, eventual la mare si nu eram in clar daca sunt constransa de vizitele ce i-au fost acordate in afara programului de vacanta.

Alte discuții în legătură

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara mariejean mariejean Am doi copii si pana de curand am primit prin posta o pensie de 200 lei pt ambii . Am aflat ca fostul sot e doctorand cu bursa de studii POS DRU in valoare de ... (vezi toată discuția)
stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)