avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca am hotarari judecatoresti potrivnice pot face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca am hotarari judecatoresti potrivnice pot face revizuire la ICCJ?

Am fost concediata pe motive disciplinare in 2011 si prima instanta a stabilit ca este o sanctiune abuziva( pe documente depuse substantial de mine la dosar ce dovedesc neadevarul motivelor invocate de parata, motive nesustinute de probe, in realitate numai neadevaruri)si a anulat decizia de desfacere contract de munca cu repunere pe post si plata drepturilor salariale cuvenite pana la momentul repunerii in situatia ant.desfacerii CIM, hotarare comunicata la sf.an2012 ,dar spitalul a facut recurs iar curtea de apel le-a admis recursul cu modificarea hotarari recurate in parte, in sensul respingeri contestatiei. la acest moment am hotararea pronuntata in data de 24.04.2013, iar eu doresc sa cer revizuire in baza art.322 pct.7 c.pr.civ. in dorinta anulari acestei hotarari.
Cu Stima
Dr Mioara
Cel mai recent răspuns: MioaraG , utilizator 21:25, 3 Mai 2013
Daca unitatea a castigat in recurs nu se poate face revizuirea.
Nu aveti ce sa revizuiti in sensul dorit de dvs. intrucat nu sunt hotarari potrivnice in acceptiunea legii referitoare la institutia juridica a revizuirii.
multumesc mult pt. raspuns,dar in aceasta situatie nu se poate face nimic? prima instanta de la judecatorie imi da o hotarare favorabila si legala prin motivare sustinuta de probele depuse de mine la dosar, iar la recurs ,spitalului i de admite modificarea hotararii in parte pe pct.6,7,8,9 ,nu cunosc la acest moment motivarea instantei pe aceste puncte de recurs,dar eu am inteles ca in situatia hotararilor diferite date de 2 instante din circumscriptii diferite pot cere revizuirea,atunci la ce face referire art.322 pct.7?
Puteti sesiza CEDO.
Va multumesc mult pentru raspunsuri,dar mai am o intrebare: pot sa fac contestatie in anulare la aflarea motivarii ? va scriu cum suna solutia Curtii de apel: Admite recursul declarat de intimat spital.Modifica sentinta recurata,in parte, in sensul ca respinge contestatia ca neintemeiata. Cu stima
Impotriva hotararii pronuntate de instanta de recurs se poate exercita calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare ...

C.proc.civ. prevede :
Art. 503 - Obiectul și motivele contestației în anulare
(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestație în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat și nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
(2) Hotărârile instanțelor de recurs mai pot fi atacate cu contestație în anulare atunci când:
1. hotărârea dată în recurs a fost pronunțată de o instanță necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanței și, deși se invocase excepția corespunzătoare, instanța de recurs a omis să se pronunțe asupra acesteia;
2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;
3. instanța de recurs, respingând recursul sau admițându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;
4. instanța de recurs nu s-a pronunțat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.
(3) Dispozițiile alin. (2) pct. 1, 2 și 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanțelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.

Alte discuții în legătură

Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac bonck2001 bonck2001 Buna ziua ! Am castigat un proces la Instanta Contencios Administrativ Braila privind anularea unui act administrativ eliberat de Primarie. Paratii au facut ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)