avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie incasata de asociatie de la firma cablu TV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu TV

fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un client al lor este prins de acoperis.pot sa interzic firmei respective accesul pe acoperis?
este legal sa le percep o taxa de inchiriere?Multumesc
Dvs ca si proprietar nu puteti avea pretentia sa solicitati chirie,in conditiile in care cablul este ancorat de acoperisul imobilului care reprezinta parte comuna
Dvs ca si proprietar nu puteti restrictiona sau ingradi accesul pe partea comuna
Asociatia de proprietari prin reprezentantul sau legal in persoana presedintelui de asociatie,in interesul general al proprietarilor si pentru buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din imobil,detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri/decizii prin care sa limiteze accesul in anumite parti comune ,sau chiar sa interzica pentru persoanele straine de imobil
da , daca esti proprietar le poti cere chirie . faci reclamatie prin care le interzici accesul si in subsidiaar le propui contract chirie.
@Goran Elena
Proprietarul de la ultimul etaj nu are in proprietate privata terasa blocului ca sa ceara chirie cuiva.
Terasa este proprietate comuna, administrata de asociatie si numai aceasta poate cere, daca doreste, chirie tertilor.
sa inteleg ca asociatia poate propune chirie firmelor care au cabluri tv, telefonie fixa , etc ,pe casa scarii , inclusiv romtelecom-ului care a instalat recent cabluri pentru tv analog?
Da, poate cere, dar arareori aceste firme, vor si incheia contracte de inchiriere pentru cabluri.
Argumentul lor de baza este ca folosesc spatiul comun in beneficiul proprietarilor, adica ai celor care detin acel spatiu si care au cerut instalarea serviciului respectiv, care serviciu nu se poate asigura fara pozarea cablurilor pe peretii spatiilor comune.

Alte discuții în legătură

Firmele de cablutv ContSters122354 ContSters122354 firmele de cablu tv, de internet sau de alta natura care utilizeaza proprietatea comuna dintr-un bloc trebuie sa incheie un contract si sa plateasca chirie ... (vezi toată discuția)
Retelele de cablu din scara , cabina telefonica romtelecom asociatiaR64 asociatiaR64 Buna ziua ! In scara blocului exista zeci de metri de cablu ..de la internet , de la tv , de la telefoane , cutii de bransament internet etc .......la fiecare ... (vezi toată discuția)
Perete de pe scara blocului dreamlife dreamlife Buna ziua! Am si eu o intrebare: Cum pot rezolva ca firmele de cablu, internet etc sa nu mai aplice toate cutiile si cablurile pe peretele meu de la ... (vezi toată discuția)