avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT

Buna ziua,

exista posibilitatea de a contesta modul de evaluare si nu punctajul obtinut?
Sa ma fac inteles: nu am nimic impotriva sa-mi reevalueze dosarul meu doar ca doresc sa fie reevaluate si cel putin 2 dosare din cele 10 depuse. Consider ca evaluarea a fost lipsita de corectitudine, neobiectiva si nu s-au respectat conditiile impuse si transmise candidatilor si anume, punctajele se dau DOAR pe baza actelor doveditoare valabile.
Stiam ca eu personal pot contesta doar punctajul meu si nu al celorlalti. De aceea doresc sa gasesc o cale legala ca sa pot formula contestatia in acest sens.
Cel mai recent răspuns: nataliadinu , utilizator 18:35, 17 Mai 2016
Nu puteti contesta decat evaluarea dvs , nu si cea a altor colegi ...In cazul in care este nemultumita de rezultatul evaluarii sau de calificativului acordat, salariatul are dreptul de a contesta, in termenul prevazut de reg.intern, ccm apllicabil . Termenul se va calcula de la luarea la cunostinta a rezultatului evaluarii si calificativului acordat.
Daca reglementarea nu include o prevedere, de genul "Nu se pot contesta rezultatele la concurs ale altui candidat", nu se poate deduce ca exista si posibilitatea de a contesta rezultatul la concurs obtinut de alt candidat?

Iata ce am gasit la un contencios administrativ : "In reglementarea anterioara, potrivit art.13(4) din ordinul N. nr.3297 din 25.02.2004 privind Metodologia de organizare si desfasurare a concursului pentru functiile de director si director adjunct la unitatile de invatamant preuniversitar "Nu se pot contesta rezultatele la concurs ale altui candidat". Actuala reglementare a Ordinului nr.3142/25.01.2006 nu mai include o asemenea prevedere, astfel incat se poate deduce ca in prezent exista si posibilitatea de a contesta rezultatul la concurs obtinut de alt candidat. Prin urmare exceptia inadmisibilitatii a fost respinsa."

Practica judiciara nu constituie izvor de drept ... prin urmare ,ceea ce ati gasit dvs nu se poate sustine ca fiind litera de lege ..

Chiar daca s-ar accepta asa ceva , nu vad logica de a contesta rezultatul obtinut de o alta persoana ..
Logica ar fi...evaluare incorecta, neuniforma, discriminatorie

freeelis a scris:

Practica judiciara nu constituie izvor de drept ... prin urmare ,ceea ce ati gasit dvs nu se poate sustine ca fiind litera de lege ..

Chiar daca s-ar accepta asa ceva , nu vad logica de a contesta rezultatul obtinut de o alta persoana ..


Trebuie sa se dovedeasca acel lucru si apoi daca contestati rezultatul unei alte persoane nu trebuie anuntata si aceasta ?

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Admitere in magistratura AnyLorak AnyLorak Intrebare:daca am activat ca si avocat intr-o tara straina timp de 5 ani, indeplinesc conditia de a avea vechimea necesara pentru inscrierea la concursul de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)