am urmatorul caz:un leasing financiar din 2006,care are finalitate in 2010.Cand s-a facut nota 471=1687 s-a calculat dobanda la un anumit curs euro.Pana acum nu s-a inregistrat nimic pe 665 diferenta de curs.Acum imi vine factura(si mai am pana in 2010) iar eu faceam asa:1687=404 cu valoarea dobanzii si concomitent 666=471.Soldul meu debitor si respectiv creditor al conturilor 471 si 1687 sunt egale cu zero.Cum inregistrez eu acum dobanda?dati-mi va rog o varianta sa ies din impas.Va multumesc!
ba da,dar greseala a fost ca am inregistrat in fiecare luna dobanda evidentiata in factura in contul 1687 cu valoarea respectiva +valoarea diferentei de curs aferenta dobanzii,evidentiata si ea in respectiva factura.
Exact, refaci inregistrarile, iar diferentele de cheltuieli (daca este cazul) se trec pe 117 astfel:
- faci o inregistrare globala pe minus pentru toate inregistrarile eronate, duci contul la 0, apoi revii cu inregistrarile corecte.
- te folosesti de cursul fix pentru repunerea inregistrarilor iar diferenta de curs valutar pentru exercitiile anterioare se duce pe 117 nu pe 665