avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca

Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul''si a ajuns la un moment dat cand trebuia sa se imprumute la alta ca sa o plateasca pe precedenta.Ulterior a ramas si fara serviciu si nu a mai putut sa le mai plateasca.Tin sa precizez faptul ca toate imprumuturile sunt de nevoi personale.Dupa o periodaa de timp au inceput sa vina prin posta diverse plicuri de la banci iar ulterior de la executori judecatoresti precum ca va fi executata silit daca nu plateste.Acum vreo saptamana a venit la socru un executor judecatoresc impreuna cu un reprezentant de la o banca care iau spus ca este si el girant la unul dintre credite si l-au somat pe el sa plateasca toata suma datorata ca sa nu piarda apartamentul! (socrul fiind intradevar girant la acel credit de nevoi personale tar la restul dintre credite nu).La aproximativ 2 zile a primit la domiciliu un ,,proces verbal de situatie imobiliara'' de la acel executor(apartamentul este proprietate comuna a lui si a soacrei).Intrebarea mea este daca apartamentul poate fi executat pentru credite de nevoi personale daca acesta este deja ipotecat pentru un credit ce imi apartine mie:(((acest credit fiind apx jumatate din valoarea apartametului) , ce pasi sunt de urmat in acesta situatie de catre ei sau executor si de ce executorul nu i-a pus poprire pe pensie socrului si a optat ptr apartament ?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
edyta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:41, 23 Mai 2013
Da, apartamentul poate fi executat silit de orice creditor al celor doi soti.
E vb de o datorie mare ? Ar fi bne pt ei sa se inteleaga sa platiti eslonat in cateva transe, poate ii ajutati si dvs, altfel casa le va fi vanduta la licitatie pe un pret de nimic, va fi dat catre banca unde aveti dvs creditul cat datorati, apoi va fi platit acest creditor, iar daca mai ramane ceva din pret, vor fi dati socrilor.
Dar dvs. nu credeti ca ar fii trebuit sa ii faca poprire pe pensie socrului acesta fiind girantul creditului de ce s-au legat tocmai de apartament ?In sfarsit si dupa ce a facut acest pv de situatie imobiliara ce anume documente va face executorul si cat va dura aceasta procedura ?de asemenea va intreb pana in ca moment se poate oprii executarea silita ?
somatie imobiliara , mai exact.
Pana scoate la licitate ap .. tot sa va intelegeti. Nu stiu cat timp aveti la dispozitie, dar nu mult.
S-a indreptat asupra ap la cererea creditorului, socrul e girant- el a garanteaza ca daca imprumutatul nu plateste, plateste el.. cu tot ce are- venituri; bunuri. Pt ca din bun creditorul se indestuleaza mai repede, s-a indreptat direct asupra unui bun de valoare mare.


edyta a scris:

Dar dvs. nu credeti ca ar fii trebuit sa ii faca poprire pe pensie socrului acesta fiind girantul creditului de ce s-au legat tocmai de apartament ?

Nu exista o ordine in executarea silita. Se executa orice, venit, pensie, casa si in orice ordine.
S-au legat de apartament pentru ca acolo-i grosul, de acolo se pot indestula creditorii.

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale macrita macrita In ce consta executarea silita a unui credit de nevoi personale? (vezi toată discuția)
Credit neplatit bocmarius bocmarius am un credit de nevoi personale neplatit de ceva timp din cauza problen\melor financiare,si un credit ipotecar care il platesc la zi.Am primit o somatie pentru ... (vezi toată discuția)