avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Card bancar neachitat, amenintare de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Card bancar neachitat, amenintare de executare silita

buna ziua.

as dori sa intreb urmatorul lucru:a avut cineva un card din ala (bancpost),obtinut in urma unor rate altex.disponibil pe el 600 ron.i-a ridicat a platit o anumita suma lunar,dobanda fiind imensa,au mai fost si imposibilitati de plata si cam de 2 ani cei drept nu s-a mai platit nimic.cei de la banca au trimis catre primaria de care apartine titularul,o executare silita cu 5000 ron datorati.de la primarie li s-a trimis ca sotul are rol si bunurile sunt pe numele lui toate.as dori sa aflu daca pot sa vina sa puna sechestru pe ceva sau ceva de genul sau cum se poate amana sau plati sume mai mici.mentionez ca posesoarea acelui card in momentul de fata nu lucreaza si este in imposibilitatea plartii integrale.

va rog din suflet ajutati-ma cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: gusty , utilizator 13:35, 27 Mai 2013
Puteţi să cereţi eşalonarea datoriei, în rate lunare pe care să le puteţi suporta. Dacă nu aveţi bunuri in proprietate, nu au ce să vă facă.
deci bunurile care le am sunt pe numele sotului.masina,casa,pamant...asa sunt trecute si in rolul de la primarie.azi au trimis o notificare cu in 5 zile daca nu platesc intreaga suma,or sa puna sechestru .si costuri judecata 800 lei.insa nu trebuia sa am si eu citatii pentru judecata?
sunt foarte speriata.imi cer scuze.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
corynutzabella, utilizator
Vor pune sechestru pe bunurile cu care figuraţi dvs. în proprietate. Dacă bunurile sunt ale soţului, dobândite înainte de căsătorie, nu pot fi executate silit. Dacă sunt bunuri dobândite în timpul căsătoriei, sunt bunuri comune şi pot fi executate silit, după ce vor cere partajul. Oricum, pentru o creanşă de 5000 lei nu pot executa decât bunuri mobile.
Contractele de credit, chiar si cele de credit prin card bancar, sunt titluri executorii. Incuviinţarea se dă fără citare, aşadar nu trebuia să primiţi nimic.

multumesc frumos pentru raspunsuri.deci daca ii sun(pe recuperatori banuiesc nu pe cei de la banca ,acum),ar fi o mica sansa sa ma inteleg cu ei sa platesc lunar o anumita suma pana ce ajung la 0?cei de la banca ultima data cand am vb.acum vreo 2 ani,au fost drastici sau cum sa zic...mai aveau putin si ma injurau ca nu pot sa achit...de asta am o teama de ei.
banca nu poate sa imi mai acorde asta,i-am sunat.au zis sa vb cu executorul judecatoresc.am sunat dar nu mi se raspunde.executarea este pet 5 zile.nu stiu daca se mai poate cumva rezolva cu executorul.

Alte discuții în legătură

Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mamilui mamilui Am un credit la banca si ramanand fara servici nu am mai putut plati ratele. Am fost sunata de la banca si mi sa spus deoarece nu am mai facut nici o plata in ... (vezi toată discuția)