avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul de somaj in cazul demisiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul de somaj in cazul demisiei

In cazul in care in data de 28.02.2013 mi-am dat demisia de la postul de munca, la data de azi 23.05.2013 pot sa imi depun acte pentru a beneficia de somaj sau am pierdut acest dret prin faptul ca mi-am dat demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 9 Noiembrie 2018
Incetarea c.i.m. prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de somaj . Demisia este considerata un motiv imputabil salariatului in ceea ce priveste incetarea raportului de munca.
Nu beneficiati de somaj in cazul demisiei. Daca doriti somaj si indepliniti celelalte conditii (de ex 12 luni stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni) va sfatuiesc sa incheiati un contract de asigurare pe o luna cu AJOFM.
Sau un c.i.m. pe durata determinata de o luna se poate incheia.
freeelis a scris:

Sau un c.i.m. pe durata determinata de o luna se poate incheia.


mai trebuie sa gaseasca si angajatorul dornic de asa ceva.
Pentru a putea incheia contract de asigurare la somaj trebuie sa incheie contracte de asigurare si la pensie si la sanatate.

Alte discuții în legătură

Somaj Nelus1976 Nelus1976 In ce conditii poți fi dat afară de catre angajator fara sa primesti somaj? (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj lise lise Buna ziua.Sotia mea in data de 10-o5 -2013 a depus o cerere de preaviz. mentionez ca lucreaza la firma respectiva de 3 anii.de ce ar avea nevoie sa ... (vezi toată discuția)