avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie publica superioara vs functie publica ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie publica superioara vs functie publica inferioara

In cadrul unei autoritati publice locale, functia publica de conducere de secretar al UAT este superioara oricaror functii publice de executie din aparatul de specialitate al primarului ?!
Intrebarea nu este fara de interes, intrucat nu exista in textul de lege referiri la structurarea f.p. ca fiiind superioare, respectiv, inferioare, insa anumite articole fac trimitere la f.p. superioare ori inferioare, spre exemplu, mutarea functionarului public se poate realiza pe o fp vacanta echivalenta, ori pe o functie publica inferioara, cu acordul functionarului public.
In situatia prezentata, secretarul unei comune, fp de conducere, poate fi mutat pe o functie publica inferioara, de ex, pe fp de executie de inspector, indeplinind celelalte conditii prevazute de lege (art.91 alin. lit.B )?!

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)
Mutarea de pe o functie superioara pe una inferioara calytul calytul se poate cere mutarea de pe o functie superioara pe o functie inferioara? se poate pastra salariul de pe functia superioara? unde gasesc in lege stipulat ca se ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie publica de conducere moshulica moshulica Buna ziua, As dori sfatul unui specialist in urmatoarea problema: sunt functionar public de conducere inainte de a fi numit pe fp de conducere, am fost ... (vezi toată discuția)