avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot desface un contrat de comodat???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot desface un contrat de comodat???

am facut un contract de comodat ca persoana fizica cu o alta persoana fizica,aceasta nu si-a respectat intelegerea plata impozitului precum si unele investitii in cladire si as dori sa desfac contractul de comodat, cum ar trebui sa procedez si cat de repede se poate desface pentru al putea inchiria spatiul???Mentionez ca persoana cu care am facut contractul de comodat a inscris cladirea in CF la notar.A fost inscris in CF fara cunostinta sau aprobarea mea..este legal?sau asa se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: inchiriez2012 , utilizator 19:15, 3 Iunie 2013
Buna ziua,
Daca cel cu care ati incheiat comodatul nu este deacord cu desfiintarea acelui lui, va trebui, in functie de clauze, sa-l notificati si, daca nici asa nu se poate ajunge la intelegere, va trebui sa il actionati in instanta.
Da, asa se procedeaza, contractele de inchiriere sau de comodat se inscriu in cartea funciara.
av, Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Puteti rezolutiona un contract de comodat mai inainte de termen in cazul in care sunteti in nevoie (datorita caracterului de binefacere al contractului). De asemenea, ca orice contract, atunci cand una din parti nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contract cealalta parte poate sa ceara desfintarea contractului (rezolutiunea). Deci aveti 2 variante la dispozitie, alegetio pe cea mai potrivita.
am uitat sa mentionez ca partea cu care s-a incheiat contractuld e comodat nu doreste sa semneze rezilierea contractului,si dupa ce este notificat de unexecutor judecatoresc...ce se intampla daca nici atunci nu doreste sa semneze?M-ar inetersa in cat timp se poate semna cu alta persoana un contrac de inchiriere pentru cladirea respectiva dupa ce s-a facut notificarea persoanei care nu doreste rezilierea contractului.M-a inetreseaza periaoda de timp sau cel putin aproximativ deoarece am o persoana care ar dori sa i-a in chirie respectiva locatie.
am o intrebare... cum pot sa fac notificare catre partea care are caldirea in comodat...notarul a zis ca trebuie la executor...insa cand am fost la executor a zis ca trebuie dat in tribunal primdata si dupaia cand tribunalul da se pronunta atunci se trimite notificare.
Pai normal ca prin instanta. :)
Ca doar e un contract pe care partile s-au obligat sa-l respecte. Nu eu v-am zis de notificare :D :D Eu v-am spus ce posibilitati aveti. Notificarea nu-si are rostul decat daca acel contract este incheiat pe o perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract comodat LKN1 LKN1 Buna ziua, am incheiat un contract de comodat la notariat pentru un apartament cu o familie(persoana fizica) pt. o perioada de 18 luni. De 6 luni acestia ... (vezi toată discuția)
Contract comodat  Am semnat ca proprietar un contract de comodat cu o firma. Prelungire automata dupa cele 3 luni agreate sau o luna de preaviz daca vrem sa elibereze. Acum, ... (vezi toată discuția)