avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu corect (minim pe economie)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu corect (minim pe economie)

Am o cunostinta de i-a ca salariu net 650 le pe luna normal completa este legal sau ar trebu marit pana la 750-800 lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters292353 , utilizator 13:45, 6 Iunie 2013
HG nr.23/2013 prevede:
Art. 1. -
(1) Incepand cu data de 1 februarie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 750 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,44 lei/ora
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.
..

Asadar, nu salariul net trebuie marit, ci salariul brut daca este sub salariul minim brut pe economie.
La 650 de lei net este peste netul minim pe economie, deci este corect.
Care este netul minim pe economie?
Probabil cam ce primeste amicul caci deh e angajat la o firma mare care nu si-ar permite sa faca ilegalitati adica sa isi bata capul degeaba in probleme oricum la asa salariu nu pot zice decat un singur lucru BATAIE DE JOC nu stiu cine ar putea sa supravietuiasca singur din asa salariu.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
ContSters292353, utilizator
Legea stabileste care este salariul minim brut pe economie si nu salariul minim net pe economie.

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti si mie daca la calculul salariului minim garantat trebuie luate in calcul si tichetele de masa? Unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)
Salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã în perioada iulie–decembrie este 850 lei lunar trandafir2 trandafir2 Conform http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea/Cote-contrib-soc-2013.pdf VII. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată - în luna ... (vezi toată discuția)
Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)