avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea mai favorabila (grila)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea mai favorabila (grila)

Buna,
Am dat peste o grila de Udroiu care imi da batai de cap. Grila este urmatoarea:
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai usoara, iar pedeapsa stabilita este egala cum maximul special al pedepsei inchisorii prevazut de legea noua, pedeapsa stabilita si executata:
A) nu poate fi redusa
B) trebuie sa fie redusa cu o treime
C) poate fi redusa cu o treime
Udroiu da raspuns corect litera c dar eu am citit in Mitrache ca reducerea cu o treime este obligatorie in cazul pedepsei executate si asa reiese si din art. 15 alin.2 asa inteleg.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii mai favorabile OANACAMPAN OANACAMPAN Proiectul de lege privind reevaluarile dosarelor pentru aplicarea legii mai favorabile detinutilor este aparuta deja in Monitorul Oficial.Asadar,o condamnare ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal teona11 teona11 ati vazut pe site-ul ministerului ca se cauta o persoana pentru proiectul \"legea mai favorabila\" din noul cod penal? ce credeti, intra sau nu la 1 octombrie ... (vezi toată discuția)
Modificare condamnare noul cod penal dorincru dorincru buna ziua, as vrea sa stiu daca o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal, pentru infractiunea de violare de domiciliu, art 192 , al 2, o persoana care ... (vezi toată discuția)