avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicarea legii in timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicarea legii in timp

Buna ziua
Am o nelamurire. Dispozitiile NCC privind limitele legale ale dreptului de proprietate privata(art. 602-625) nu se aplica situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare a acestuia, conform art 59 din Legea de punere in aplicare. Insa, art. 6 din Codul Civil stipuleaza ca "dispozitiile legii noi sunt de asemenea aplicabile SI efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare a acesteia, derivate din...RAPORTURILE DE VECINATATE, daca aceste situatii juridice subzista dupa intrarea in vigoare a legii noi"
Sa inteleg ca art. 602-605 reprezinta o exceptie, neaplicandu-i-se dispozitiile legii noi sau dispozitiile privind distanta intre constructii sau picatura stresinii nu au legatura cu raporturile de vecinatate(desi mi se pare absurd)? Atunci caror alte raporturi de vecinatate care subzista dupa intrarea in vigoare a legii noi li se aplica dispozitiile acesteia?

Alte discuții în legătură

Interpretare articol lege l71/2011 aplicare ncc alma_mater alma_mater Buna ziua, Va rugam sa ne lamuriti cum se interpreteaza Art. 59 L11/2011 Dispozitiile art. 602 � 625 din Codul civil nu se aplica situatiilor juridice ... (vezi toată discuția)
Noile coduri anca.patri anca.patri Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca toate codurile noi au intrat in vigoare, adica codul civil, penal, codul de procedura civila si codul de procedura ... (vezi toată discuția)
Aplicare cod civil vechi/nou raicuraisa raicuraisa Va rog sa-mi spuneti de cand se aplica noul cod civil si unde se mentioneaza De unde reiese ca pentru intamplari petrecute/reclamate inainte de data ... (vezi toată discuția)