Va rog sa ma indrumati si sa-mi dati pe cit posibil un raspuns argumentat cit mai bine pentru a putea sta de vorba cu angajatorul ...
Care este problema :
in luna mai a anului 2013 am mers la servici efectiv 21 zile la care au fost adaugate 2 zile libere aferente sarbatorilor pascale.Pe fluturas imi apar 21 platite
iar la intrebarea de ce nu apar 23 ,raspunsul a fost pt ca atitea zile lucratoare are luna, dar oricum nu conteaza pentru ca am salar fix ,si se tine seama doar de faptul ca trebuie sa am 2 zile libere pe saptamina respectiv 3 unde mi s-au dat zilele datorie.In consecinta programul a fost de genul
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
s s s L L s s L L R s s L L s s s s s R L L s s s s s s s
30 31
s s
Unde s servici
L liber
R liber platit
Va multumesc
Atunci aveti 21 zile lucrate + 2 zile pontate cu 8 ore, in total 184 ore. Dupa parerea mea, ar fi trebuit ca 16 ore sa fie considerate ore suplimentare, pentru care fie veti primi inca 2 zile platite in urmatoarele 60 de zile.
Zilele libere platite trebuie sa intre in norma lunara de zile lucratoare.
Nu are cum sa apara ore suplimentare. Potrivit Codului Muncii, salariatilor care lucreaza inzilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
Este problema angajatorului daca a platit zilua libera acordata ca si compensare pentru munca in ziua de 1 mai.