avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \'\'Recuperare\'\' bani imprumutati de defunct unui SRL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

''Recuperare'' bani imprumutati de defunct unui SRL

Buna ziua,
Mama mea ( decedata anul trecut) , a imprumutat cu bani societatea la care era actionar , prin act notarial .In actul respectiv nu sunt trecute decat suma si datele de returnare (care bineinteles nu s-au respectat) , fara sa se scrie nimic despre ce se intampla in cazul in care nu se fac platile (penalitati,.......).
Mai pot recupera acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 17:54, 16 Iunie 2013
dreptul de creanta este drept de proprietate ca si dreptul real
dezbateti succesiunea daca socotelile va convin
deschideti succesiunea si mosteniti si activul si pasivul , numai ca trebuie indicata clar si acesta creanta in masa succesorala.
milicadamian a scris:

dezbateti succesiunea daca socotelile va convin

Multumesc de raspuns,

Nu ma pricep deloc in domeniu.......
Cum adica daca socotelile va convin ?
Ar trebui sa merg cu actul notarial (de imprumut) la un alt notar si sa "devin" mostenitor al sumei ramase de recuperat , apoi sa actionez in judecata SRL-ul ?
Multumesc anticipat !
Nu trebuie sa mergeti la alt notar cu actul de imprumut.
Mergeti la notar sa acceptati succesiunea si notarul sa deschida procedura succesiunii. Cand notarul va cere sa ii spuneti care sunt bunurile mamei, nu uitati sa aratati si contractul de imprumut, ca sa fie inclus in masa succesorala.
Multumesc inca odata de raspuns !
Succesiunea pt. celelalte bunuri am dezbatut-o , deci mai merg odata la notar...#-o , apoi la avocat..#-o
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Robert517, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)