avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete de masa

Buna ziua .Am si eu o nelamurire.Va rog sa-mi spuneti daca este nornal sa mi se retina bani din salariu pt. tichetele de masa ?Daca nu sa-mi spuneti unde ma pot adresa pt. aceasta anomalie. Suma retinuta este contravaloarea lor pe luna respectiva.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 5 Iulie 2013
Care a fost explicatia pentru retinerea contravalorii tichetelor de masa?
Tichetele de masa se elibereaza DOAR pentru zilele lucrate.
Explicatia ;ca firma nu mai are bani .Tichete am primit cite zile am lucrat.Daca pina acum luam salariu 900 de Roni aproximativ ,acum am luat 700 si tichete in valoare de 177 de Roni. Nu mi se pare corect sa ni se retina bani pe tichetele de masa.As dori sa stiu daca este legal acest lucru ? Va multumesc.
Cum vi se retin banii pe tichete de masa? Poate vorbiti despre impozitarea acestora...
Nu este vorba de impozitare,ci de retinerea sumei aferente tichetelor de masa pe luna respectiva .Normal ca se impoziteaza cu 16 %,dar intrebarea mea este clara. Este legal sa se retina suma din salariu pt. tichetele de masa ? de ex. pt.20 de tichete a 9.35 roni mi se retine 187 de roni / luna din salariu.Mentionez ca pina acum 2 luni nu primeam tichete de masa, si luam 950-1000 roni salariu,dar de cind primim tichete de masa mi se retin caei 187 de roni din salariu. adica 1000-187=813 roni. Astept un raspuns serios . Va multumesc.
Intrebarile ridicate de cele doua colege sunt cat se poate de serioase,dvs evitati detaliile solicitate. Luati fluturasul de salariu si observati urmatoarele : Salariul brut are inclus si cei 187 lei valoarea tichetelor. Prin impozitare se retine un impozit mai mare ca in lunile in care nu ati beneficiat de tichete,de cca. 30 lei. Este firesc sa apara in stat si retinerea sumei de 187 lei,pentru care ati primit tichete. Acesta este modul de acordare si impozitare al tichetelor de masa. Daca ati luat sume mai mici fata de lunile anterioare(cele cand nu ati beneficiat de tichete)acestea nu pot fi mai mici decat cu diferenta de impozit.Pe total cand beneficiati de tichete,ar trebui sa luati mai mult cu cca.160 lei(187-30).

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza ioanarrr ioanarrr Buna seara, Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON. Este posibil sa ai ... (vezi toată discuția)
Calcul tichete de masa larisalaly larisalaly Buna ziua, Angajatorul vrea sa introduca tichetele de masa in salariile angajatilor. Doreste sa echivalez un net de 1000 lei din bani + tichete de ... (vezi toată discuția)