un prieten de al meu a fost acum 8-9 luni la 2 prostituate (la un interval de 1 sapt intre ele) a facut sex fara prezervativ (o prostie mare) iar el acum nu stie daca prostituatele respective erau sau nu majore cand s-a produs incidentul, ar avea de ce sa-si faca griji? mai ales in cazul in care presupune prin absurd ca vreuna dintre ele ar fi ramas si insarcinata , stiu ca e cam aiurea intrebarea dar pt linistea lui am postat-o, va multumesc si sper sa nu fiu luat in batjocura!
Incidentul? :) Nu ar avea de ce să-şi facă griji , decât dacă fetele nu împliniseră 15 ani.
Dacă au trecut 8-9 luni şi nu s-a întâmplat nimic de natură a-l îngrijora pe prietenul dvs., vreo plângere de pildă , care ar fi motivul îngrijorării?
Pe viitor ar fi bine dacă nu s-ar hazarda şi ar verifica totuşi vârsta fetei , iar pe lângă aceasta ar trece şi pe la farmacie înainte .
Da, in conditiile in care persoana avea 15 ani impliniti legal nu va avea probleme.
Daca ar ramane gravida si va naste va plati pensie alimentara 18 ani sau mai mult.
Daca nu stia nu ar raspunde penal insa in Romania este complicat in astfel de cazuri.
Parerea mea este ca poate scapa de raspunderea penala si ca nu va ajunge la inchisoare daca va avea avocat angajat.
Da, actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseşte, chiar dacă minorul se prostituează.Mai mult , art 198 , alin. 3 din codul penal, respectiv, actul sexual cu un minor cu vârsta între 15 şi 18 ani se pedepseşte dacă a fost determinat de oferirea de bani sau alte bunuri .
Totuşi, nu cred că prietenul dvs. va păţi ceva, dacă până acum nu a existat vreo plângere sau sesizare.