buna ziua...la ce se refera asta:În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moştenire (art. 975 alin. 3 C. civ.)...vedeti intrebarile mele din forum...pentru ca eu nu inteleg...si cine plateste pentru dezbaterea succesiuni?...pentru ca un notar spune ca platim toti(fratii+mama)..si un notar spune ca plata o va face cel care deschide dezbaterea adica mama si nicidecum fratii...
In mod normal fiecare participant ar trebui sa plateasca in mod egal cheltuielile succesiunii.
De ex. dupa tatal nostru maica-mea mostenea 25%, eu 37,5% iar fratele meu 37,5%, dar la plata cheltuielilor succesiunii fiecare platea 1/3 cu toate ca procesul era inaintat de maica-mea.
Atunci in ce caz se aplica cei 25% mamei..pentru ca multa lume imi spune ca mama are 75% si noi fratii 25%..si in plus de asta mama ne-a parasit in 2004 si tata a decedat in 2011 luna iulie..
Succesiune
Ksapul
Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)