avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ..neintelegere familiala...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

..neintelegere familiala...

buna ziua...la ce se refera asta:În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moştenire (art. 975 alin. 3 C. civ.)...vedeti intrebarile mele din forum...pentru ca eu nu inteleg...si cine plateste pentru dezbaterea succesiuni?...pentru ca un notar spune ca platim toti(fratii+mama)..si un notar spune ca plata o va face cel care deschide dezbaterea adica mama si nicidecum fratii...
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 14:47, 10 Iulie 2013
Plata o faceti toti, iar daca nu va intelegeti, veti merge sa dezbateti succesiunea in instanta. Va costa mai mult ca la notar.
In mod normal fiecare participant ar trebui sa plateasca in mod egal cheltuielile succesiunii.

De ex. dupa tatal nostru maica-mea mostenea 25%, eu 37,5% iar fratele meu 37,5%, dar la plata cheltuielilor succesiunii fiecare platea 1/3 cu toate ca procesul era inaintat de maica-mea.
..deci in concluzie platim toti taxele notariale si mamei ii revin doar 25% iar restul(adik fratii-3 la nr) ne revin trei sferturi....?
Asa este...cum ati concluzionat!
Atunci in ce caz se aplica cei 25% mamei..pentru ca multa lume imi spune ca mama are 75% si noi fratii 25%..si in plus de asta mama ne-a parasit in 2004 si tata a decedat in 2011 luna iulie..

Alte discuții în legătură

Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cote marinelasss marinelasss Buna ziua, Cum se impart bunurile parintilor legal si care sunt cotele, intre un parinte si doi frati dupa decesul unuia din parinti? Va multumesc si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)