avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Din 21.06.2013 sunt in somaj,decizia de suspendare a activitatii a fost pe 30.04 2013 am ramas insarcinata in campul muncii si nasc intre 28 sept -3 octombrie se mai poate face ceva ca sa beneficiez de indemnizatia crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 7 August 2013
Ce activitate s-a suspendat in 30.04.2013?
1. Banuiesc ca pe data de 30.04.2013 ati fost concediata.

2. Ce ati facut pana pe data de 21.06.2013 cand v-ati inregistrat la Agentia de Somaj?
firma adat faliment,tin sa spun ca am umblat cu actele primite de la angajator nu erau complete si asa au trecut cateva luni si angajatorul mi-a spus ca se ocupa somajul pe mai departe.
1. In aceasta situatie nu puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
dar concediu postnatal si prenatal mai am dreptul?ca nu inteleg daca se includ si astea in ccc sau sunt separate.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Somajul-stagiu de cotizare bebemyc bebemyc Buna!pot intreupe somajul pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Gravida in somaj ContSters202650 ContSters202650 Femeia gravida aflata in somaj beneficiaza de ccc si celelalte concediii aferente maternitatii? (vezi toată discuția)