avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regimul fiscal al tichetelor cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regimul fiscal al tichetelor cadou

Referitor la tichetele cadou am o nelamurire,
Am citit ce mai multe forumuri si fiecare are alta parere.
Daca o firma doreste sa recompenseze salariatii care vin dumnica la servici cu tichete cadou in valoare de 100 ron/duminica lucrata cum le impozitam?
Ce se intampla daca au 2 sua 3 duminici? de ex are 3 duminici deci 300 ron inj tichete cadou.
Se impoziteaza intreaga valoare sau doar 150 ron, diferenta de 150 de ron nu.
confor unui comunicat gasit pe ANAF
citez: " Tichete cadou
Potrivit prevederilor pct.70 lit.i) dat în aplicarea art.55 alin.(3) din Codul Fiscal, cu modificrile i
completrile ulterioare, tichetele cadou acordate potrivit legii, indiferent dac acestea sunt
acordate potrivit destinaiei i cuantumului prevzute la art.55 alin.(4) lit.a) din Codul Fiscal
(cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajailor, cu ocazia Patelui, zilei
de 1 iunie, Crciunului i a srbtorilor similare ale altor culte religioase, precum i cadourile
oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în limita sumei de 150 lei) sunt avantaje primite de
persoana fizic.
Potrivit art.55 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificrile i completrile
ulterioare: „sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani i/sau în natur obinute
de o persoan fizic ce desfoar o activitate în baza unui contract individual de munc sau a
unui statut special prevzut de lege, indiferent de perioada la care se refer, denumirea
veniturilor ori de forma sub care se acord.”
La stabilirea impozitului pe venituri din salarii se iau în calcul aceste avantaje, care sunt cuprinse
în venitul brut lunar din salarii, avantaje care se impoziteaz cu cota de 16%.
Tichetele cadou nu se cuprind în baza lunar de calcul a contribuiilor sociale obligatorii potrivit
art.296^5 lit.o) din Codul Fiscal."

Deci ce sa inteleg?
va rog sa imi spuneti parerea voastra.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou mamon mamon Buna dimineata! Se implinesc 15 ani de la infiintarea societatii.Conducerea doreste acordarea de tichete cadou.Exista ,,portita,,de acordare a acestor ... (vezi toată discuția)