Care ar fi obiectul recursului?
Solicitam ca in urma analizarii inscrisurilor anexate la cererea de chemare in judecata ce vor fi administrate in cauza sa constatati temeinicia si legalitatea cererii noastre si pe cale de consecinta sa dispuneti: obligarea paratei de a admite conform art.135(1)-a, ca negociator si semnatar a CCM la nivel S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A. pe ani 2012-2014,a Aliantei Federatilor Tehnice Feroviare care are reprezentativitate la nivel de sector de activitate ”Transporturi terestre si Conexe” alaturi de reprezentantii salariatilor alesi dupa instiintarea scrisa a tuturor salariatilor, de A.G. a salariatilor.
Solicitam scoaterea FRLR din participantele la negocierea CCM la nivel de unitate pe ani 2012-2014 a S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A. si din semnatarele acestui CCM precum si eliminarea articolelor cu dreptul sindical. Invederam Onoratei Instante de Judecata ca F.R.L.R. nu intruneste nici unul din articolele Legii nr.69/2011 si nici una din prevederile Codului Muncii care ii dau dreptul la negociere si anexam Decizia Curti de Apel Ploiesti nr.1569 , in sensul retineri si de catre prezenta onorata instante de judecata, ca F.R.L.R. nu are reprezentativitate la nivel S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A..
Solicitam suspendarea provizorie a aplicării CCM la de Nivel de S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A. (in special capitolul Drepturi Sindicale) inregistrat la ITM Brasov cu nr. nr.14/1120/12586 pt anii 2012-2014 deoarece acesta,aduce prejudicii majore membrilor nostri de sindicat ,până la pronuntarea unei Sentinte Civile temeinice si legale,, asupra prezentei Cereri de Chemare în Judecata, pe baza stabilirii ilegalitatii C.C.M. la nivel S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A. pe ani 2012-2014 si prin dispunerea de catre instanta de judecata a aplicarii corecte a legii.
Solicitam sa constatati ca Contractul Colectiv de Munca cu nr nr.14/1120/12586 la nivel de unitate „CFR – SCRL Braşov” S. A. a fost incheiat cu nerespectarea Legii nr.62/2011,si sa dispuneti anularea CCM cu nr.14/1120/12586 la nivel de unitate S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A., precum si renegocierea unui nou contract de munca la nivel de unitate S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A. pe anii 2012-2014 in baza art135(1)a, in mod temeinic si legal, care sa fie conform prevederilor legale si nu cu incalcarea acestora,si care sa fie intocmai prin aplicarea corecta a legi.
singura problema ar fi cu alianta , ca zice ca SC CFR SCRL Brasov nu face parte din sectorul de activitate precizat , motivatia ar fi doar la prima solicitare in rest instanta na raspuns la celelante solicitari.. finalul spune respinge actiunea principala formulata dereclamant ca lipsita de interes.si respinge cererea de interventie in interes propiu formulata de FRLR ca ramasa fara obiect. oblica reclamantul la plata sumei de 1000 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
mentionez ca cu 3 luni inainte la contegios administrativ sa anulat incheierea de contract, judecanduma cu ITM Brasov.
ce ede facut in cazul acesta,va rog mult datimi sugesti, am scos certificat de grefa si am trimis si la societate si la itm brasov ,iar o alta alianta din care fac parte a solicitat negocierea de contract si are la nivel de unitate feroviara. este sc cfr scrl care este filiala a sntfc cfr calatori,care ii aloca bugetu si plateste salariatii sc CFR Brasov Sa unitate feroviara?multumesc anticipat
1. Semnatar nu puteti fi . Instanta nu poate obliga la asa ceva. Se poate negocia un ccm , dar daca nu se semneaza nu se poate pune in executare o astfel de hotarare.
2. Instanta este cea care stabileste daca un sindicat indeplineste sau nu conditiile de reprezentativitate.
3. Daca un sindicat adera la un ccm , nu aveti cum sa va opuneti dvs, decat daca in cuprinsul acelui ccm ar fi stipulata o clauza de genul : la prezentul ccm pot sa adere numai sindicatele si patronatele din sectorul de activitate ......
4. Alianta care a solicitat negocierea a fost parte in proces?
5. Unitatea respectiva - S.C. „CFR – SCRL Braşov” S. A.. - ce obiect de activitate are?
2.in cazul de fata pentru respectiva federatie exista o hotarare definitiva si inrevocabila ca nu indeplineste conditiile de negociere la nivel de unitate.
4. nu a dat in judecata, noi suntem afiliati la acea alianta.
5.cod caen 33respectiv Repararea si intretinerea altor echipamente de transport NCA cod caen 3317. SNTFC are transporturi terestre si transporturi prin conducte grupa codurilor caen 49.
1 . eu vreau doar sa se respecte decizia curti de apel Ploiesti care a deciz ca nu au voie sa negocieze CCM la nivel de unitate, si sa se semneze un nou CCM legal si corect si daca nu au cu cine sa se faca cu reprezentantul salariatilor,trebuiue sa existe ceva in momentul in care se incalca legea .
in legatura cu suma ce o am de plata ce imi sugerati sa solicit la instanta pt a putea in recurs sa o anulez.
va multumesc mult pt timpul acordat. cu stima lucian.
Ati pus in executare acea Decizie?
Federatia nu are voie sa participe la negociere , intrucat nu indeplineste conditiile prevazute de lege, asa cum reiese din postarea dvs.
Despre ce sume de bani este vorba?
Potrivit Legii nr.62/2011, art.135:
(1)În unităţile în care nu există sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de muncă se face după cum urmează:
a)dacă există un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federaţie sindicală reprezentativă în sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de către reprezentanţii federaţiei sindicale, la solicitarea şi în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanţii aleşi ai angajaţilor;
b)dacă există un sindicat neafiliat la o federaţie sindicală reprezentativă în sectorul de activitate din care face parte unitatea sau nu există niciun sindicat, negocierea se face numai de către reprezentanţii angajaţilor.
(2)În cazul în care la nivelul grupului de unităţi nu există organizaţii sindicale reprezentative care să reprezinte cel puţin jumătate din numărul total de angajaţi ai grupului de unităţi, la negocierea contractului colectiv de muncă salariaţii sunt reprezentaţi după cum urmează:
a)de către reprezentanţii mandataţi de organizaţiile sindicale reprezentative din cadrul fiecărei unităţi care au decis constituirea grupului;
b)pentru unităţile membre ale grupului în care nu există sindicate reprezentative, dar există sindicate afiliate la federaţii sindicale reprezentative în sectorul de activitate în care s-a constituit grupul, angajaţii sunt reprezentaţi de către federaţiile sindicale respective, în baza solicitării şi mandatului sindicatelor, şi de reprezentanţii angajaţilor din respectivele unităţi.
(3)Federaţiile sindicale reprezentative (a nivelul sectoarelor de activitate conform prezentei legi pot participa la negocierea contractelor colective de muncă la nivel de grupuri de unităţi în care au sindicate afiliate, la solicitarea şi în baza mandatului din partea acestora.
(4)Confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional conform prezentei legi pot participa la negocierea contractelor colective de muncă la nivelul sectoarelor de activitate în care au federaţii membre, la solicitarea şi în baza mandatului din partea acestora.