dalv a scris:
Pana acum am identificat folosirea unor chitantiere cu acceasi serie, astfel am identificat chitante al carui original au un nume iar la copie altul
Despre ce serie spuneti? Sunt chitante care au seria din tipografie si pot face si cei de la tipografie greseli. Iar daca spuneti de numarul chitantei, scris de mana, de casier, se poate ca si in acest caz sa se mai greseasca. Am mai gresit si noi o factura, o chitanta si daca s-a sesizat aceasta am corectat atunci cand am depistat. Nu este o nenorocire. Nu spun ca este normal si de aceea cei ce gresesc trebuie sa fie atentionati, ajuatati sa nu mai greseasca.
Important este ca sumele incasate sa fie inregistrate corect in registrul de casa, in fisele individuale ale proprietarilor. Ati verificat acest aspect?
Facturile de caldura desi sunt evidentiate clar pe scari, cele cu valoare mare au fost repartizate scarii 1
Daca aveti facturi separate pe fiecare scara sigur ca repartizarea facturilor trebuie sa se faca pe scara aferenta facturii. Sunt asociatii care au zeci de scari sau mai multe blocuri. Facturile nu se schimba intre scari sau blocuri. Fiecare scar cu factura sa si fiecare cu cheltuala sa conform facturii. Dar oricum aceasta nu este vina actualei conduceri a asociatiei, care este nou aleasa ca si dumneavoastra. Incercati sa reparati ce puteti dar foarte important este sa mergeti corect de acum ininte.
Valoarea MC de apa calda si cheltuielile comune sunt diferite pe scara
Este firesc si normal ca fiecare scara sa aiba cheltuieli diferite si chiar preturi unitare putin diferite atat timp cat aveti bransamente diferite, facturi diferite... Dar aceasta trebuie sa reprezinte realitatea si nu se pot aplica diferente de preturi dupa numele sau functia celor care sunt proprietari la o scara sau alta.
Ca sa vedeti daca e corect, fara sa aplecati urechea la vorbe, luati factura unei scari si vedeti cum a fost repartizata pe fiecare proprietar. Daca e corect si a rezultat un pret unitar diferit de scara alaturata nu are importanta ce spune unul sau altul.
atunci cand s-au zugravit scarile scara 1 a costat 2886.45 lei iar scara 2= 6199.38 lei Justificarea atat a costat
Pai verificati factura, devizul de lucari, materialele, manopera... si vedeti daca fiecare din cele doua sume sunt corecte. Poate o scar este mai mare si au intrat materiale mmai multe, manopera mai mare... Poate ca o scara a necesitat o zugraveala usoara nefiind foarte degradati peretii iar alta, fiind mai degradata, a necesitat lucrari mai costisitoare: ras pana la zid, incarcat cu mortar, mai multe straturi de material, alte reparatii suplimentare...
Cu aceste date si altele am fost la primaria de sector si mi-au spus ca ei nu pot face nimic. Ce pot face mai departe ?
Pai ce sa faca primaria? Dumneavoastra colaborati cu vecinii din comitet, cu presedintele, cu administratorul si rezolvati problemele asociatiei. Ati facut de curand schimbarea conducerii asociatiei asa ca sunteti o echipa noua. Incercati si rezolvati acum problemele impreuna iara daca actualul presedinte nu-si face treaba, daca nu respecta hotararile adunarii generale..., la urmatoarea adunare generala alegeti alt presedinte. La urmatoarea adunare generala, dumneavoastra, ca cenzor, trebuie sa prezentati un raport de activitate si in acesta o sa aratati proprietarilor ce ati constatat, ce proipuneri ati facut comitetului executiv, cum s-au rezolvat problemele, faceti propuneri chiar in adunarea generala pentru imbunatatirea activitatii...