avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurari sanatate in concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurari sanatate in concediu fara plata

Buna ziua,

Sunt in concediu fara plata pentru formare profesionala (suspendare contract de munca pentru studii de doctorat) si am fost plecat din tara din anul 2010. Am nevoie in prezent de o interventie chirurgicala (de efectuat aici in Romania) si mi-ar fi necesara o adeverinta de asigurat. Angajatorul de aici nu poate sa o emita pentru ca nu s-au mai achitat contributiile de la suspendarea contractului.

Ce ar trebui sa fac pentru a obtine adeverinta de la casa de asigurari ?
Trebuie sa achit contributiile retroactiv din 2010 pana la zi, sau doar pe anul in curs ?
La ce cuantum ar fi contributia, relativ la ultimul salariu inainte de suspendarea contractului sau la minimul pe economie (avand in vedere ca eu nu am avut venituri) ?
Trebuie sa semnez vreun act/contract aditional cu casa de asigurari mai intai, sau e suficient sa merg la fisc/trezorerie, sa achit contributiile si sa merg apoi la casa de asigurari pentru eliberarea adeverintei ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Doctorat-vechime in specialitatea studiilor Florentina_Z Florentina_Z Buna ziua. As dori sa stiu daca cei trei ani de doctorat se considera vechime in specialitatea studiilor. Mentionez ca am fost doctorand in cadrul programului ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru studenti mince mince Buna ziua, Sunt student-doctorand, si depasesc varsta de 26 de ani. Am o nelamurire: Conform Legii Educatiei Nationale \"pe toata durata activitatii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarile de sanatate pe venitul din drepturile de autor daydr3am3r daydr3am3r Buna ziua In urma inceracarii mele de a obtine o adeverinta de asigurat am aflat ca nu am asigurarile platite pentru venitul pe drepturi de autor. Situatia se ... (vezi toată discuția)