avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico-legal 12-14 zile ingrijiri medicale. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico-legal 12-14 zile ingrijiri medicale. Incadrare juridica si pedeapsa?

Buna seara,

As dori sa aflu cateva detalii despre incadrarea juridica si pedeapsa pe care o risca un agresor asupra unor membrii ai familiei.

Una din victime are un certificat medico legal cu 12-14 zile de ingrijire medicala. Agresorul are la activ o condamnare 17 ani de puscarie pentru omor din care a ispasit 14 ani.

Faptele s-au intamplat in mod premeditat, atacatorul era in stare de ebriete in conditiile in care sufera de o boala ce nu e compatibila cu alcoolul.

Multumesc anticipat!


Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
z3nyt, utilizator
Este in interesul lui sa faca cumva sa rezolvati amiabil.
In caz contrar va fi rau de el.
Risca chiar sa ajunga dupa gratii.
Multumesc pentru raspuns.

Aveti idee care este incadrarea?

Cei de la politie au evitat un raspuns pentru ca totul depinde de foarte multe lucruri. Faptele s-au intamplat in fata unei terase unde au fost foarte multi martori.

Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
z3nyt, utilizator
Art 180 alin. 2 C. pen.

Poate insa sa fie vorba si de tentativa de omor sau existenta unui concurs de infractiuni in functie de circumstante.
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B
Am fost lovit cu sticla de bere an cap an ce se ancadreaza

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara...as vrea si eu o parere despre un certificat medico-legal.mi au dat 14 zile de ingrijiri medicale .ce sanse am sa castig cu acest document in ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)