Buna ziua
Lucrez intr-o institutie publica de 5 ani
In aceasta institutie au mai fost semnalate si alte furturi(inclusiv mie,mi s-a furat un telefon mobil;colegii pot confirma)
In aceasta institutie lucram pe zona respectiva 10-15 baieti
Fiind colegi de atatia ani,ne permiteam sa deschidem vestiarele unuia altuia pt a lua cate o sticla de apa,o spuma de ras,o casca de protectie etc
In urma cu cateva zile au ''disparut'' din portofelul unui coleg 50-60 de lei(sau cel putin asa sustine el)
Acesta a dus portofelul la politie si printre alte amprente au fost gasite si ale mele
Eu nu am pus mana pe acel portofel(o singura data imi amintesc,cand ne mai schimbam la sfarsitul programului,sa nu ma asez pe el l-am dat la o parte)
Pot fi acuzat de ceva in acest caz avand in vedere ca el a dus portofelul la politie si nu organele abilitate au venit sa ridice eventuala proba?
Mi se pot pune amprentele de pe un obiect pe altul pentru a fi denigrata imaginea?
Cum ma pot apara?
Va multumesc
Sigur ca nu se preleveaza amprentele dvs.de pe obiectele pe care le-ati atins, ca sa va incrimineze cineva.
Daca situatia este asa cum o descrieti, va aparati relatand adevarul.
Aveti nevoie, insa, de un avocat daca veti fi invitat la politie pentru a da o declaratie, chiar in calitatea de martor.
Av.Corina Scarlat
Buna ziua D-na Avocat,multumesc pt raspuns
As dorii sa mentionez ca in 5 ani de cand lucrez in aceasta institutie,nimeni nu poate spune ca eu m-am atins de vreun lucru,fiind la un moment dat si eu pagubit
La locul de munca niciodata nu am creat probleme de genul dar acest baiat de care am relatat mai sus,face parte dintr-un grup de baieti care nu ma privesc cu ochi buni deoarece eu sunt genul de persoana care nu face compromisuri si imi cer scuze dar ''nu pupa in fund'' sa ii fie mai bine,cu toate ca am multe de pierdut.Din aceasta cauza am starnit in jurul meu in ultimul timp multa ranchiuna si singurul lucru la care ma gandesc este o denigrare a imaginii mele,o inscenare...de aceea am intrebat daca amprentele mele se pot lua de pe o cana de exemplu,puse pe portofel si mers cu acesta la politie pt incriminare
Mi se pare foarte penibil pt 50-60 de lei dar este vorba de locul meu de munca si viitorul meu
Cum ma pot apara cel mai bine?Pot chema acest coleg in instanta pt tentativa de denigrare?
Va multumesc
stati linistit , nu va leaga nimeni pentru 50 de lei .
e absurd. Eu cred ca nu dus nicaeri portofelul ci vrea doar sa va sperie un pic. Poate e o gluma
salut
nu este cazul de glume deoarece pt cei 50 de lei s-a ajuns la directorul institutiei.ma ingrijoreaza acest lucru deoarece deja mi-a creat probleme avand in vedere ca lucrez alaturi de 200 de persoane si imaginea mea are mult de suferit.oricine ar patii asa o magarie ar dorii sa stie cel mai bun mod sa se apere.vorbesc aici si de instanta
multumesc
Situatia nu este deloc grozava in ceea ce va priveste.
Nu este vorba de suma din portofel.
Hotii de portofele sunt condamnati si daca gasesc 1 lei in portofel.
Faptul ca s-au gasit amprentele dvs. va creaza o situatie extrem de dificila.
Pareti vinovat la modul clar.
Parerea mea este ca daca nu recunoasteti trebuie sa incercati sa va angajati avocat deoarece sunteti suspectul principal.
Cat priveste pedeapsa este foarte greu de spus, dar foarte probabil riscati sa aveti cazier in viitor.
Nu imi vine sa cred ca ati ajunge la inchisoare, dar o pedeapsa cu suspendare este posibila.
Conteaza foarte mult intreg probatoriul de la dosar si tocmai de aceea puteti avea sanse sa scapati...indiferent daca sunteti sau nu vinovat...
Este posibil sa va testeze si la detectorul de minciuni.