mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce varsta de pensionare cu 4 ani. As vrea sa stiu la ce varsta poAtE iesi la pensie anticipata fara penalizare, sau ce obtiuni ARE. Multumesc
Conditia de varsta este de 57 de ani si 1 luna.
Conditia de stagiu este de 40 de ani si 3 luni,fara stagiul asimilat.
Daca are 18 ani in grupa II-a de munca,perioada suplimentara la vechimea in munca este de 4 ani si 6 luni.
Daca are 19 ani,perioada suplimentara este de 4 ani si 9 luni.
Perioada suplimentara se adauga la stagiul efectiv.
32 + 4 si 6 luni=36 si 6 luni de stagiu
32 + 4 ani si 9 luni = 36 ani si 9 luni
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 4 luni iar stagiul minim d cotizar este de 15 ani.
2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 4 luni, in iulie 2016;
- pensie anticipata(fara diminuare), la 55 de ani si 4 luni, in iulie 2011;
3. - Deoarece ati depasit stagiul complet de cotizare cu 8 ani, puteti solicita oricand pensie anticipata.
- Pensia se va acorda de la data depunerii cererii si se va pune in plata de la data incetarii raporturilor de munca.
mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce varsta de pensionare cu 4 ani. As vrea sa stiu la ce varsta poAtE iesi la pensie anticipata fara penalizare, sau ce obtiuni ARE. Multumesc